Борба за гласове пензионера!

У Бањалуци је у току сукоб измедју двије групе пензионера у једном мјесном одбору.

Република Српска 09.07.2014 | 14:09
Борба за гласове пензионера!

Подијелили су се пензионери у насељу Старчевица. Ово насеље броји око 2500 пензионера. Упућени тврде тај број потенцијалних гласова основни је разлог за жељу појединих странака да управљају Удружењем.

Сваки глас у октобру биће важан као живот за поједине. Зато и нечуди борба око гласова пензионера у бањалучком насељу Старчевица. На Старчевици је регистровано нешто мање од 2500 пензионера а неписано је правило да онај ко влада пензионерима узима већину гласова.

Удружење пензионера у овом насељу тренутно не функционише јер није могуће одржати збор на којем би било изабрано ново руководство. Према тврдњама које су од групе пензионера стигле у нашу редакцију досададшњи предјседник Никола Гојковић жели трећи мандат у којем би овим удружењем управљао као члан СНСД-а у који је недавно прешао из Партије уједињених пензионера.

Гојковић је предсједник градског СНСД-овог пензионерског савјета. Тврдње које су поједини пензионер донијели у нашу редакцију говоре да Никола Гојковић и Игор Радојичић коче избор новог руководства јер лобирају за 2400 пензионерских гласова. Игор Радојичић, предсједник градског одбора СНСД-а такву помисао одбацује.

Предсједник Удружења пензионера Српске, Раде Ракуљ каже да је имао притужби у случају Старчевица али каже да му није познато да Никола Гојковић или било ко други користи своје руководјење пензионерима да би радио за интересе странке чији је члан.

Сви рокови за избор руководећих органа пензионера на локалу пробијени су првог јуна. На згради удружења на Старчевици узалуд стоји обавјештење о збору пензионера и избору новог руководства.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

xxл

09.07.2014 12:16

Пензионери су у предизборној коалицији са СДС-ом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Млади пензионер

09.07.2014 12:40

Многи пензионери су свој глас на прошлим локалним изборима дали СНСД за 30 КМ а данас кукају како не могу да живе од мале пензије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

09.07.2014 13:43

Да су паметни а сто нису могу бити јак фактор у власти. Нигдје нисам видио да власт са пензионерима манипулисе као код нас. Како се понашају ја бих им укинуо и то сто имају.

ОДГОВОРИТЕ