Borba za glasove penzionera!

U Banjaluci je u toku sukob izmedju dvije grupe penzionera u jednom mjesnom odboru.

Republika Srpska 09.07.2014 | 14:09
Borba za glasove penzionera!

Podijelili su se penzioneri u naselju Starčevica. Ovo naselje broji oko 2500 penzionera. Upućeni tvrde taj broj potencijalnih glasova osnovni je razlog za želju pojedinih stranaka da upravljaju Udruženjem.

Svaki glas u oktobru biće važan kao život za pojedine. Zato i nečudi borba oko glasova penzionera u banjalučkom naselju Starčevica. Na Starčevici je registrovano nešto manje od 2500 penzionera a nepisano je pravilo da onaj ko vlada penzionerima uzima većinu glasova.

Udruženje penzionera u ovom naselju trenutno ne funkcioniše jer nije moguće održati zbor na kojem bi bilo izabrano novo rukovodstvo. Prema tvrdnjama koje su od grupe penzionera stigle u našu redakciju dosadadšnji predjsednik Nikola Gojković želi treći mandat u kojem bi ovim udruženjem upravljao kao član SNSD-a u koji je nedavno prešao iz Partije ujedinjenih penzionera.

Gojković je predsjednik gradskog SNSD-ovog penzionerskog savjeta. Tvrdnje koje su pojedini penzioner donijeli u našu redakciju govore da Nikola Gojković i Igor Radojičić koče izbor novog rukovodstva jer lobiraju za 2400 penzionerskih glasova. Igor Radojičić, predsjednik gradskog odbora SNSD-a takvu pomisao odbacuje.

Predsjednik Udruženja penzionera Srpske, Rade Rakulj kaže da je imao pritužbi u slučaju Starčevica ali kaže da mu nije poznato da Nikola Gojković ili bilo ko drugi koristi svoje rukovodjenje penzionerima da bi radio za interese stranke čiji je član.

Svi rokovi za izbor rukovodećih organa penzionera na lokalu probijeni su prvog juna. Na zgradi udruženja na Starčevici uzalud stoji obavještenje o zboru penzionera i izboru novog rukovodstva.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xxl

09.07.2014 12:16

Penzioneri su u predizbornoj koaliciji sa SDS-om!

ODGOVORITE
Name

Mladi penzioner

09.07.2014 12:40

Mnogi penzioneri su svoj glas na prošlim lokalnim izborima dali SNSD za 30 KM a danas kukaju kako ne mogu da žive od male penzije.

ODGOVORITE
Name

333

09.07.2014 13:43

Da su pametni a sto nisu mogu biti jak faktor u vlasti. Nigdje nisam vidio da vlast sa penzionerima manipulise kao kod nas. Kako se ponašaju ja bih im ukinuo i to sto imaju.

ODGOVORITE