Оптужница за злочин над Србима у Трнову

Суд БиХ потврдио је оптужницу против Едхема Годињака, Медариса Шарића и Мирка Бунозе за ратни злочин над српским цивилима и ратним заробљеницима на подручју Трнова.

Босна и Херцеговина 09.07.2014 | 16:16
Оптужница за злочин над Србима у Трнову

Годињак је у вријеме рата био начелник Станице јавне безбједности Трново, Шарић командант Штаба територијалне одбране Трново, а Буноза командант јединица ХВ-ХОС.

Према наводима оптужнице, Годињак, Шарић и Буноза учествовали су у удруженом злочиначком подухвату са заједничким циљем вишеструког лишења живота цивила српске националности у селима на подручју општине Трново, саопштено је из Суда БиХ.

Оптужница их терети и за противправно хапшење и затварање у објектима формираним на подручју Трнова и паљења имовине, те убиства и нечовјечног поступања према заробљеним припадницима Војске Републике Српске.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реално

09.07.2014 17:07

Конацно мало правде и за Србе Трнова и околине. Убијали су нејац, дјецу, старце и старице, болесне... Ниста им није било свето. Заробили свестеника Недјељка Поповица са тројицом момака, који су размијењени, а њега, иако заробљеног, убили. Спалили Цркву и скоро све српске куце.... Само, нису само њих тројица цинили зло, има њих јос пуно, сви требају одговарати за злодјела.

ОДГОВОРИТЕ