Optužnica za zločin nad Srbima u Trnovu

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Edhema Godinjaka, Medarisa Šarića i Mirka Bunoze za ratni zločin nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima na području Trnova.

Bosna i Hercegovina 09.07.2014 | 16:16
Optužnica za zločin nad Srbima u Trnovu

Godinjak je u vrijeme rata bio načelnik Stanice javne bezbjednosti Trnovo, Šarić komandant Štaba teritorijalne odbrane Trnovo, a Bunoza komandant jedinica HV-HOS.

Prema navodima optužnice, Godinjak, Šarić i Bunoza učestvovali su u udruženom zločinačkom poduhvatu sa zajedničkim ciljem višestrukog lišenja života civila srpske nacionalnosti u selima na području opštine Trnovo, saopšteno je iz Suda BiH.

Optužnica ih tereti i za protivpravno hapšenje i zatvaranje u objektima formiranim na području Trnova i paljenja imovine, te ubistva i nečovječnog postupanja prema zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realno

09.07.2014 17:07

Konacno malo pravde i za Srbe Trnova i okoline. Ubijali su nejac, djecu, starce i starice, bolesne... Nista im nije bilo sveto. Zarobili svestenika Nedjeljka Popovica sa trojicom momaka, koji su razmijenjeni, a njega, iako zarobljenog, ubili. Spalili Crkvu i skoro sve srpske kuce.... Samo, nisu samo njih trojica cinili zlo, ima njih jos puno, svi trebaju odgovarati za zlodjela.

ODGOVORITE