Плате рукометаша Борца отишле на порез

Управа за индиректно опорезивање скинула је 30.000 марака са рачуна Рукометног клуба Борац м:тел у Комерцијалној банци, које су биле намијењене за плате играча.

Република Српска 09.07.2014 | 09:05
Плате рукометаша Борца отишле на порез

Портпарол УИО Ратко Ковачевић истакао је да РК Борац није измирио обавезе на основу ПДВ пријава које је подносио за сваки мјесец.

- У протекла четири мјесеца није било никаквих уплата, па смо поступили у складу са Законом о принудној наплати и скинули од 65.000 КМ дуга дио од 30.000 КМ. РК Борац није испунио обавезу у законом предвиђеном року. Рачун клуба није блокиран. Очекујемо да остатак дуга буде уплаћен у наредном периоду - рекао је Ковачевић.

Тим поводом саопштењем су се огласили челници рукометног шампиона БиХ, који грца у проблемима.

РК Борац м:тел је од септембра до новембра прошле године уплатио 90.000 КМ наслијеђеног дуга на име пореза. Сада када нам је на рачун легло 30.000 КМ, с којима смо требали да исплатимо плате играчима који су освојили дуплу круну у БиХ, услиједила је запљена од стране УИО. Немамо другог избора него да још једном питамо - коме и зашто смета РК Борац м:тел. Изгледа да неко свјесно жели да угаси клуб - стоји у саопштењу бањалучког клуба.

Тренутни дуг клуба према УИО износи 65.000 КМ и управа Борца свјесна је да се ти дугови морају платити.
- Од када је Борац м:тел у ПДВ систему овако нешто се није дешавало, а дугови су били много већи него сада. Зашто раније није било оваквих запљена, зашто раније рачун клуба није био блокиран... Ми, који сада водимо клуб свјесни смо да се дугови морају враћати. Нико од нас не бјежи од тога, већ само тражимо минимум разумијевања од оних који траже своја потраживања - стоји у саопштењу УО РК Борац м:тела.

Настанак дуга

Портпарол УИО Ратко Ковачевић није могао да прецизира на основу чега је настао дуг.

- Претпостављам да је ријеч о неплаћеном пријавном порезу на изнајмљивање пословних простора јер је то најчешћи проблем клубова - закључио је Ковачевић.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар