Plate rukometaša Borca otišle na porez

Uprava za indirektno oporezivanje skinula je 30.000 maraka sa računa Rukometnog kluba Borac m:tel u Komercijalnoj banci, koje su bile namijenjene za plate igrača.

Republika Srpska 09.07.2014 | 09:05
Plate rukometaša Borca otišle na porez

Portparol UIO Ratko Kovačević istakao je da RK Borac nije izmirio obaveze na osnovu PDV prijava koje je podnosio za svaki mjesec.

- U protekla četiri mjeseca nije bilo nikakvih uplata, pa smo postupili u skladu sa Zakonom o prinudnoj naplati i skinuli od 65.000 KM duga dio od 30.000 KM. RK Borac nije ispunio obavezu u zakonom predviđenom roku. Račun kluba nije blokiran. Očekujemo da ostatak duga bude uplaćen u narednom periodu - rekao je Kovačević.

Tim povodom saopštenjem su se oglasili čelnici rukometnog šampiona BiH, koji grca u problemima.

RK Borac m:tel je od septembra do novembra prošle godine uplatio 90.000 KM naslijeđenog duga na ime poreza. Sada kada nam je na račun leglo 30.000 KM, s kojima smo trebali da isplatimo plate igračima koji su osvojili duplu krunu u BiH, uslijedila je zapljena od strane UIO. Nemamo drugog izbora nego da još jednom pitamo - kome i zašto smeta RK Borac m:tel. Izgleda da neko svjesno želi da ugasi klub - stoji u saopštenju banjalučkog kluba.

Trenutni dug kluba prema UIO iznosi 65.000 KM i uprava Borca svjesna je da se ti dugovi moraju platiti.
- Od kada je Borac m:tel u PDV sistemu ovako nešto se nije dešavalo, a dugovi su bili mnogo veći nego sada. Zašto ranije nije bilo ovakvih zapljena, zašto ranije račun kluba nije bio blokiran... Mi, koji sada vodimo klub svjesni smo da se dugovi moraju vraćati. Niko od nas ne bježi od toga, već samo tražimo minimum razumijevanja od onih koji traže svoja potraživanja - stoji u saopštenju UO RK Borac m:tela.

Nastanak duga

Portparol UIO Ratko Kovačević nije mogao da precizira na osnovu čega je nastao dug.

- Pretpostavljam da je riječ o neplaćenom prijavnom porezu na iznajmljivanje poslovnih prostora jer je to najčešći problem klubova - zaključio je Kovačević.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar