Почео нови рат између Израела и Хамаса

Најмање 40 ракета испаљено на Израел. Израелска војска жестоко одговорила.

Свијет 08.07.2014 | 22:29
Почео нови рат између Израела и Хамаса

Хамас ће платити високу цену за овај злобан напад на милионе израелских цивила, објавиле су Израелске одбрамбене снаге на званичном Твитер профилу.

Израелска војска позвала је 40.000 резервиста за случај да одлучи да покрене копнену офанзиву у Појасу Газе. У међувремену Хамас је извео ракетни напад на Тел Авив, али је израелска противваздушна одбрана успела да пресретне ракете.

21.37 - Сирене за ваздушни напад се огласиле у Тел Авиву и Јерусалиму

21.36 - ИДФ потврдио да је једна ракета експлодирала у области Јерусалима.

21.35 - Израел гађао 50 мета у појасу Газе као одговор на напад Хамаса.

21.32 - Хамас потврдио да је гађао ракетама град Хајфу.

21.21 - У последњих 20 минута на Израел је испаљено најмање 40 ракета. Експо

19.25 - ИДФ је саопштио да је убио четворицу терориста који су покушали да уђу у једну војну базу на југу Израела. У нападу један припадник израелских безбедносних снага је лакше повређен.

19.05 - Према најновијим информацијама терористи покушавају да уђу у Израел преко мора. У току је акција супродстављања овој претњи, јавио је ИДФ.

Одлуку је донела изралеска влада након што је јутрос покренула велику ваздушну офанзиву против палестинског радикалног покрета Хамас, преносе данас израелски медији.

Неименовани представник војске рекао је Франс пресу да војска разматра опцију копнене офанзиве.

"Војска припрема серију опција, укључујући и копнену инвазију против Хамаса који је на власти у Појасу Газе", рекао је представник израелске војске и додао да су садаснсји напади само једна фаза у офанзиви.

Војска је навела да је из ваздуха и с мора напала 50 места у Гази и да спрема копнену инвазију, да би заувек спречила ракетне нападе Палестинаца на Израел.

Ракетних напада је било више последњих неколико недеља због напетости после убиства три млада Јеврејина, за шта је оптужен Хамас, и убиства из освете једног палестинског младића које су признали јеврејски екстремисти.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

,..

08.07.2014 20:56

Изгледа да је вријеме за 3 свјетски рат

ОДГОВОРИТЕ
Name

гага

09.07.2014 04:27

Народ је полудијо коме је до рата нека ратује. Ја никада висе не узимам пуску .

ОДГОВОРИТЕ