Počeo novi rat između Izraela i Hamasa

Najmanje 40 raketa ispaljeno na Izrael. Izraelska vojska žestoko odgovorila.

Svijet 08.07.2014 | 22:29
Počeo novi rat između Izraela i Hamasa

Hamas će platiti visoku cenu za ovaj zloban napad na milione izraelskih civila, objavile su Izraelske odbrambene snage na zvaničnom Tviter profilu.

Izraelska vojska pozvala je 40.000 rezervista za slučaj da odluči da pokrene kopnenu ofanzivu u Pojasu Gaze. U međuvremenu Hamas je izveo raketni napad na Tel Aviv, ali je izraelska protivvazdušna odbrana uspela da presretne rakete.

21.37 - Sirene za vazdušni napad se oglasile u Tel Avivu i Jerusalimu

21.36 - IDF potvrdio da je jedna raketa eksplodirala u oblasti Jerusalima.

21.35 - Izrael gađao 50 meta u pojasu Gaze kao odgovor na napad Hamasa.

21.32 - Hamas potvrdio da je gađao raketama grad Hajfu.

21.21 - U poslednjih 20 minuta na Izrael je ispaljeno najmanje 40 raketa. Ekspo

19.25 - IDF je saopštio da je ubio četvoricu terorista koji su pokušali da uđu u jednu vojnu bazu na jugu Izraela. U napadu jedan pripadnik izraelskih bezbednosnih snaga je lakše povređen.

19.05 - Prema najnovijim informacijama teroristi pokušavaju da uđu u Izrael preko mora. U toku je akcija suprodstavljanja ovoj pretnji, javio je IDF.

Odluku je donela izraleska vlada nakon što je jutros pokrenula veliku vazdušnu ofanzivu protiv palestinskog radikalnog pokreta Hamas, prenose danas izraelski mediji.

Neimenovani predstavnik vojske rekao je Frans presu da vojska razmatra opciju kopnene ofanzive.

"Vojska priprema seriju opcija, uključujući i kopnenu invaziju protiv Hamasa koji je na vlasti u Pojasu Gaze", rekao je predstavnik izraelske vojske i dodao da su sadasnsji napadi samo jedna faza u ofanzivi.

Vojska je navela da je iz vazduha i s mora napala 50 mesta u Gazi i da sprema kopnenu invaziju, da bi zauvek sprečila raketne napade Palestinaca na Izrael.

Raketnih napada je bilo više poslednjih nekoliko nedelja zbog napetosti posle ubistva tri mlada Jevrejina, za šta je optužen Hamas, i ubistva iz osvete jednog palestinskog mladića koje su priznali jevrejski ekstremisti.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

,..

08.07.2014 22:56

Izgleda da je vrijeme za 3 svjetski rat

ODGOVORITE
Name

gaga

09.07.2014 06:27

Narod je poludijo kome je do rata neka ratuje. Ja nikada vise ne uzimam pusku .

ODGOVORITE