Албанци у Приштини спалили македонску заставу

Неколико стотина Албанаца окупљених испред македонске Амбасаде у Приштини спалило је вечерас заставу те бивше југословенске републике.

Србија 08.07.2014 | 21:05
Албанци у Приштини спалили македонску заставу

Демонстранти, углавном навијачи Фудбалског Клуба "Приштина", окупили су се у центру града на платоу испред Народног позоришта одакле су уз повике отишли до Амбасаде Македоније.

Упркос великом броју припадника Косовске полицијске службе који су обезбјеђивали објекат Амбасаде демонстранти су запалили македонску заставу око 18.00 часова, поручивши властима Македоније да Албанци неће мировати све док шесторица њихових сународника, који су осуђени у предмету "Монструм", не буду ослобођени.

Посредством друштвених мрежа, Албанци са Косова позвани су да се у петак, 11. јула, прикључе масовним протестима у Скопљу.

Кривични суд у Скопљу осудио је крајем јуна шест особа због тероризма на доживотни затвор, а једну је ослободио у случају "Монструм" у коме им је суђено за убиство пет лица код Смиљковског језера, у близини Скопља, у априлу 2012. године.

Незадовољни пресудама, Албанци су почели да организују протесте широм Македоније, а на првим протестима у Скопљу одржаним у петак, 4. јула, повријеђено је двадесетак лица, међу којима има и полицајаца и демонстраната.

Полиција је, да би зауставила протесте, употријебила шок-бомбе и водене топове.

Нови протести заказани су за петак, 11. јула, испред Јајапашине џамије у Скопљу.

Извор: СРНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СЕНОВИЋ

09.07.2014 05:58

Такозвана Македонија беше признала такозвано Косово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Репубљик

09.07.2014 08:43

Спалиће они све што И'м стане на пут само нек се играју имају подршку са свих страна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

09.07.2014 11:21

Напред Косово

ОДГОВОРИТЕ