Израел очекује напад на Тел Авив

Један израелски безбедносни званичник изјавио је да нема сумње да ће Хамас покушати да испали ракете на Тел Авив, па чак и даље.

Свијет 08.07.2014 | 20:48
Израел очекује напад на Тел Авив

Анонимни званичник је рекао да је та исламистичка организација спремна да ескалира своје активности и испали ракете даље од 40 километара и да чак употреби оне које могу да досегну 80 километара удаљености од Газе. Телавивска општина је у међувремену на основу инструкција цивилне одбране почела да отвара склоништа за бомбе у оквиру припрема за могуће ракетне нападе из Газе.

У палестинским извештајима је наведено да је најмање 11 људи убијено у израелским ваздушним ударима у последња 24 сата. У само једном удару на кућу у Кан Јунису, убијено је седморо људи, како је наведено у најновијим извештајима, а 25 је рањено, тако да је број рањених премашио 50.

Светске агенције извештавају да се пре удара на куће телефоном упозоравају станари да их напусте моментално, потом се испаљује мали пројектил као последње упозорење и тада долеће Ф-16 или нека друга летелица и удар се дешава.

Међутим, суседи дошли испред ове куће и попели се на кров не би ли спречили напад и погинули. Међу погинулима су и два дечака. Међу рањенима има жене и деце. Хамас је иначе наводно најавио "поруку за Израел данас поподне". Та организација је развијала је све далекометније ракете и на свом веб сајту објавила снимак ракете назване М, на коме се сугерише да је далекометна.

Извор: Србија данас

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

аxxе

08.07.2014 18:53

Нема реци Јевреји могу све. Јадан народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

08.07.2014 21:06

Тешко је одбранити се од фанатика, то само Изреалци могу. Успјеће наравно.

ОДГОВОРИТЕ