Izrael očekuje napad na Tel Aviv

Jedan izraelski bezbednosni zvaničnik izjavio je da nema sumnje da će Hamas pokušati da ispali rakete na Tel Aviv, pa čak i dalje.

Svijet 08.07.2014 | 20:48
Izrael očekuje napad na Tel Aviv

Anonimni zvaničnik je rekao da je ta islamistička organizacija spremna da eskalira svoje aktivnosti i ispali rakete dalje od 40 kilometara i da čak upotrebi one koje mogu da dosegnu 80 kilometara udaljenosti od Gaze. Telavivska opština je u međuvremenu na osnovu instrukcija civilne odbrane počela da otvara skloništa za bombe u okviru priprema za moguće raketne napade iz Gaze.

U palestinskim izveštajima je navedeno da je najmanje 11 ljudi ubijeno u izraelskim vazdušnim udarima u poslednja 24 sata. U samo jednom udaru na kuću u Kan Junisu, ubijeno je sedmoro ljudi, kako je navedeno u najnovijim izveštajima, a 25 je ranjeno, tako da je broj ranjenih premašio 50.

Svetske agencije izveštavaju da se pre udara na kuće telefonom upozoravaju stanari da ih napuste momentalno, potom se ispaljuje mali projektil kao poslednje upozorenje i tada doleće F-16 ili neka druga letelica i udar se dešava.

Međutim, susedi došli ispred ove kuće i popeli se na krov ne bi li sprečili napad i poginuli. Među poginulima su i dva dečaka. Među ranjenima ima žene i dece. Hamas je inače navodno najavio "poruku za Izrael danas popodne". Ta organizacija je razvijala je sve dalekometnije rakete i na svom veb sajtu objavila snimak rakete nazvane M, na kome se sugeriše da je dalekometna.

Izvor: Srbija danas

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

axxe

08.07.2014 18:53

Nema reci Jevreji mogu sve. Jadan narod.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.07.2014 21:06

Teško je odbraniti se od fanatika, to samo Izrealci mogu. Uspjeće naravno.

ODGOVORITE