У Приједору подјела картица за 83 грађана

У Приједору ће данас почети подјела платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности Републике Српске, вриједности 5.000 КМ, које ће добити 83 грађана, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Република Српска 08.07.2014 | 17:08
У Приједору подјела картица за 83 грађана

Прве платне картице добиће грађани из улица Иво Андрић и Шесте Крајишке бригаде, док ће преостале картице за грађане Приједора бити подијељене сутра.

Подјела платних картица у поплављеним подручјима Републике Српске одвија се према списковима са обрађеним подацима које су доставиле локалне комисије.

За сутра је предвиђено да подјела платних картица за подручје града Бијељина, према до сада обрађеним подацима, почне у 10.00 часова у Велином селу, у просторијама мјесне заједнице.

Према плану Владе Републике Српске, подјела платних катица по ваучер моделу треба да буде завршена у наредних 10 дана, с тим да ће грађани у поплављеним подручјима бити благовремено обавјештавани у које вријеме и на којем мјесту ће моћи преузимати своје платне картице.

Подјела ће се одвијати свакодневно према обрађеним подацима достављеним од локалних комисија за попис штете.

У саопштењу се истиче да динамика и обим подјела платних картица за све грађане из поплављених подручја зависи од уноса и обраде података локалних комисија за попис штете које овај посао још раде на терену.

"Апелујемо на грађане и представнике локалних заједница на разумијевање и понављамо да се подјела платних картица у поплављеним подручјима Републике Српске одвија према списковима са обрађеним
подацима које су доставиле локалне комисије", истиче се у саопштењу.

Из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу раније је најављено да ће данашњој подјели картица у Приједору просиствовати предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и градоначелник Приједора Марко Павић.

Подјела картица заказана је за 18.00 часова у Дому културе Гомјеница.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ГоГоБн

08.07.2014 15:12

Поцело је, поцелоо :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДјМрки

08.07.2014 17:43

Стварно ја не знам тих попишаних 5.000 КМ колико ће да помогне оном јадном човјеку што је изгубио све што је имао? КРАТКИ ПАРТНЕР ПА ДОКЛЕ ВИШЕ УГЊАВИ ОВО МАЛО НАРОДА ЈАДНОГ. Имаш пасош Србијански бјежи преко гране док те није народ потјерао а ако народ потјера оде све у пм и ти и кокоси и цигаре итд итд. ПОЗДРАВ НАПАЋЕНОМ НАРОДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

08.07.2014 20:07

Поцео лов у мутном... Надам се да це људима бар несто помоци тих пар хиљада...Мада је то толико мало да је теско да це бити напретка од тога...Залосно је сто би за сада могло бити то...за осталу надокнаду ко зна...кад и како.. Жалосно људи жалосноо...

ОДГОВОРИТЕ