U Prijedoru podjela kartica za 83 građana

U Prijedoru će danas početi podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti Republike Srpske, vrijednosti 5.000 KM, koje će dobiti 83 građana, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Republika Srpska 08.07.2014 | 17:08
U Prijedoru podjela kartica za 83 građana

Prve platne kartice dobiće građani iz ulica Ivo Andrić i Šeste Krajiške brigade, dok će preostale kartice za građane Prijedora biti podijeljene sutra.

Podjela platnih kartica u poplavljenim područjima Republike Srpske odvija se prema spiskovima sa obrađenim podacima koje su dostavile lokalne komisije.

Za sutra je predviđeno da podjela platnih kartica za područje grada Bijeljina, prema do sada obrađenim podacima, počne u 10.00 časova u Velinom selu, u prostorijama mjesne zajednice.

Prema planu Vlade Republike Srpske, podjela platnih katica po vaučer modelu treba da bude završena u narednih 10 dana, s tim da će građani u poplavljenim područjima biti blagovremeno obavještavani u koje vrijeme i na kojem mjestu će moći preuzimati svoje platne kartice.

Podjela će se odvijati svakodnevno prema obrađenim podacima dostavljenim od lokalnih komisija za popis štete.

U saopštenju se ističe da dinamika i obim podjela platnih kartica za sve građane iz poplavljenih područja zavisi od unosa i obrade podataka lokalnih komisija za popis štete koje ovaj posao još rade na terenu.

"Apelujemo na građane i predstavnike lokalnih zajednica na razumijevanje i ponavljamo da se podjela platnih kartica u poplavljenim područjima Republike Srpske odvija prema spiskovima sa obrađenim
podacima koje su dostavile lokalne komisije", ističe se u saopštenju.

Iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću ranije je najavljeno da će današnjoj podjeli kartica u Prijedoru prosistvovati predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

Podjela kartica zakazana je za 18.00 časova u Domu kulture Gomjenica.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

GoGoBn

08.07.2014 17:12

Pocelo je, poceloo :)

ODGOVORITE
Name

DjMrki

08.07.2014 19:43

Stvarno ja ne znam tih popišanih 5.000 KM koliko će da pomogne onom jadnom čovjeku što je izgubio sve što je imao? KRATKI PARTNER PA DOKLE VIŠE UGNJAVI OVO MALO NARODA JADNOG. Imaš pasoš Srbijanski bježi preko grane dok te nije narod potjerao a ako narod potjera ode sve u pm i ti i kokosi i cigare itd itd. POZDRAV NAPAĆENOM NARODU.

ODGOVORITE
Name

sudex

08.07.2014 22:07

Poceo lov u mutnom... Nadam se da ce ljudima bar nesto pomoci tih par hiljada...Mada je to toliko malo da je tesko da ce biti napretka od toga...Zalosno je sto bi za sada moglo biti to...za ostalu nadoknadu ko zna...kad i kako.. Žalosno ljudi žalosnoo...

ODGOVORITE