ФИФА не одузима Звезди бодове!

Али, проблеми још нису решени. Сада, црвено-бели морају да пронађу новац како би регистровали играче за сезону 2014/15 и потом добили лиценцу. А, ради се о милионима евра...

Фудбал 08.07.2014 | 13:48
ФИФА не одузима Звезди бодове!

Прва препрека је прескочена.

Уз помоћ спонзора, руководство ФК Црвена звезда обезбедило је средства којима су исплаћени играчи из ближе прошлости, Гжегож Броновицки и Мирнес Шишић, па је тако избегнута могућности да ФИФА шампиону Србије одузме бодове за старт шампионата.

Постојала је опасност да црвено-бели почну првенство са "минус 6", а потом добију нови рок за исплату дугова, који нису били мали: 830.000 евра за Пољака и 190.000 за Словенца, уз податак да ни један, ни други, нису оставили скоро никакав траг на "Маракани".

Колико је Црвеној звезди потребно да би се такмичила у Суперлиги наредне сезоне?

Недавно, в. д. генералног секретара клуба Звездан Терзић рекао је да Звезда до 15. јула мора да плати 2,4 милиона евра бившим играчима, тренерима и клубовима из земље. У супротном, Комисија за лиценцирање неће издати шампиону лиценцу за учешће у Суперлиги за сезону 2014/15.

Потом, до 2. августа, Црвена звезда мора да измири још 750.000 евра према правоснажним пресудама како би могла да лиценцира нове играче, а Терзић је додао и да постоји могућност да до тада правоснажна постану и потраживања од 800.000 евра, која тренутно "висе у ваздуху".

Коментари / 0

Оставите коментар