FIFA ne oduzima Zvezdi bodove!

Ali, problemi još nisu rešeni. Sada, crveno-beli moraju da pronađu novac kako bi registrovali igrače za sezonu 2014/15 i potom dobili licencu. A, radi se o milionima evra...

Fudbal 08.07.2014 | 13:48
FIFA ne oduzima Zvezdi bodove!

Prva prepreka je preskočena.

Uz pomoć sponzora, rukovodstvo FK Crvena zvezda obezbedilo je sredstva kojima su isplaćeni igrači iz bliže prošlosti, Gžegož Bronovicki i Mirnes Šišić, pa je tako izbegnuta mogućnosti da FIFA šampionu Srbije oduzme bodove za start šampionata.

Postojala je opasnost da crveno-beli počnu prvenstvo sa "minus 6", a potom dobiju novi rok za isplatu dugova, koji nisu bili mali: 830.000 evra za Poljaka i 190.000 za Slovenca, uz podatak da ni jedan, ni drugi, nisu ostavili skoro nikakav trag na "Marakani".

Koliko je Crvenoj zvezdi potrebno da bi se takmičila u Superligi naredne sezone?

Nedavno, v. d. generalnog sekretara kluba Zvezdan Terzić rekao je da Zvezda do 15. jula mora da plati 2,4 miliona evra bivšim igračima, trenerima i klubovima iz zemlje. U suprotnom, Komisija za licenciranje neće izdati šampionu licencu za učešće u Superligi za sezonu 2014/15.

Potom, do 2. avgusta, Crvena zvezda mora da izmiri još 750.000 evra prema pravosnažnim presudama kako bi mogla da licencira nove igrače, a Terzić je dodao i da postoji mogućnost da do tada pravosnažna postanu i potraživanja od 800.000 evra, koja trenutno "vise u vazduhu".

Komentari / 0

Ostavite komentar