Хоће ли Манћини на клупу Азура?

Доскорашњи тренер Галатасараја главни кандидат у трци за место селектора "азура", тврде тамошњи медији. У конкуренцији су још, наводно, Лућано Спалети и Масимилијано Алегри.

Фудбал 08.07.2014 | 13:34
Хоће ли Манћини на клупу Азура?

Неуспех Италије на Мундијалу у Бразилу и елиминација већ у групној фази такмичења узроковали су оставку селектора Ћезара Пранделија и председника Савеза Ђанкарла Абетеа.

Ко ће их заменити?

По писању италијанских медија главни кандидат да наслети Пранделија је бивши тренер Фиорентине, Лација, Интера, Манчестер ситија и Галатасараја: 49-годишњи Роберто Манћини.

Недавно је изненада раскинуо уговор са турским клубом и по информацијама "Спорт Медиасета" први је "пик" Фудбалског савеза Италије.

Као кандидати наводе се још Масимилијано Алегри, који је незапослен од јануара и одласка са клупе Милана и Лућано Спалети, који се у марту растао од Зенита.

Коначна одлука, међутим, биће донета тек када се изабере нови председник Савеза, пошто је због неуспеха на Светском првенству оставку поднео и Данкарло Абете.

Италијани су у Бразилу заузели треће место у групи, иза Костарике и Уругваја, од којих су поражени, а испред Енглеске, коју су савладали у првом мечу.

Коментари / 0

Оставите коментар