Hoće li Manćini na klupu Azura?

Doskorašnji trener Galatasaraja glavni kandidat u trci za mesto selektora "azura", tvrde tamošnji mediji. U konkurenciji su još, navodno, Lućano Spaleti i Masimilijano Alegri.

Fudbal 08.07.2014 | 13:34
Hoće li Manćini na klupu Azura?

Neuspeh Italije na Mundijalu u Brazilu i eliminacija već u grupnoj fazi takmičenja uzrokovali su ostavku selektora Ćezara Prandelija i predsednika Saveza Đankarla Abetea.

Ko će ih zameniti?

Po pisanju italijanskih medija glavni kandidat da nasleti Prandelija je bivši trener Fiorentine, Lacija, Intera, Mančester sitija i Galatasaraja: 49-godišnji Roberto Manćini.

Nedavno je iznenada raskinuo ugovor sa turskim klubom i po informacijama "Sport Mediaseta" prvi je "pik" Fudbalskog saveza Italije.

Kao kandidati navode se još Masimilijano Alegri, koji je nezaposlen od januara i odlaska sa klupe Milana i Lućano Spaleti, koji se u martu rastao od Zenita.

Konačna odluka, međutim, biće doneta tek kada se izabere novi predsednik Saveza, pošto je zbog neuspeha na Svetskom prvenstvu ostavku podneo i Dankarlo Abete.

Italijani su u Brazilu zauzeli treće mesto u grupi, iza Kostarike i Urugvaja, od kojih su poraženi, a ispred Engleske, koju su savladali u prvom meču.

Komentari / 0

Ostavite komentar