Митровић не продаје Пинк Русима

Никада се до сада није разговарало с Гаспромом о томе, како су неки медији пренели, али, тачно је да су понуде стизале с других страна и то у претходних неколико дана, наводи власник Пинка

Србија 08.07.2014 | 12:56
Митровић не продаје Пинк Русима

Власник “Пинка” Жељко Митровић тврди да није отпутовао у Русију како би Гаспрому продао своју медијску империју. Први човек најгледаније балканске комерцијалне телевизије каже за Телеграф.рс да је претходних неколико дана стигло више понуда за куповину, да је Пинк процењен на више од 307 милиона евра, али да “ружичасти победнички тим” није на продају.

- Пинк није на продају, али је добро знати да је процењен на преко 307 милиона евра, каже Митровић за овај портал, и додаје: – Никада се до сада није разговарало с Гаспромом о томе, како су неки медији пренели. Али, тачно је да су понуде стизале с других страна и то у претходних неколико дана, али као што рекох – у овом тренутку Пинк није на продају!

Жељко Митровић није желео да спекулише о томе да ли ће се његова одлука о непродаји Пинка променити у случају да руски гигант “Гаспром медиа” изложи понуду “која се не одбија”.

Медији у Србију увелико најављују да Руси планирају да појачају свој утицај на овим просторима тако што ће купити једну телевизију, дневну новину и неки од најутицајнијих интернет портала. У званичној и више него важној посети Русији се тренутно налази премијер Србије Александар Вучић, који се после јучерашњег састанка са премијером Медведевим, данас састаје и са предсеником Русије Владимиром Путином.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Праведник

08.07.2014 16:20

Па нормално да треба Русима да га прода, неће ваљда продати Америма.

ОДГОВОРИТЕ