Mitrović ne prodaje Pink Rusima

Nikada se do sada nije razgovaralo s Gaspromom o tome, kako su neki mediji preneli, ali, tačno je da su ponude stizale s drugih strana i to u prethodnih nekoliko dana, navodi vlasnik Pinka

Srbija 08.07.2014 | 12:56
Mitrović ne prodaje Pink Rusima

Vlasnik “Pinka” Željko Mitrović tvrdi da nije otputovao u Rusiju kako bi Gaspromu prodao svoju medijsku imperiju. Prvi čovek najgledanije balkanske komercijalne televizije kaže za Telegraf.rs da je prethodnih nekoliko dana stiglo više ponuda za kupovinu, da je Pink procenjen na više od 307 miliona evra, ali da “ružičasti pobednički tim” nije na prodaju.

- Pink nije na prodaju, ali je dobro znati da je procenjen na preko 307 miliona evra, kaže Mitrović za ovaj portal, i dodaje: – Nikada se do sada nije razgovaralo s Gaspromom o tome, kako su neki mediji preneli. Ali, tačno je da su ponude stizale s drugih strana i to u prethodnih nekoliko dana, ali kao što rekoh – u ovom trenutku Pink nije na prodaju!

Željko Mitrović nije želeo da spekuliše o tome da li će se njegova odluka o neprodaji Pinka promeniti u slučaju da ruski gigant “Gasprom media” izloži ponudu “koja se ne odbija”.

Mediji u Srbiju uveliko najavljuju da Rusi planiraju da pojačaju svoj uticaj na ovim prostorima tako što će kupiti jednu televiziju, dnevnu novinu i neki od najuticajnijih internet portala. U zvaničnoj i više nego važnoj poseti Rusiji se trenutno nalazi premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji se posle jučerašnjeg sastanka sa premijerom Medvedevim, danas sastaje i sa predsenikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pravednik

08.07.2014 16:20

Pa normalno da treba Rusima da ga proda, neće valjda prodati Amerima.

ODGOVORITE