Лавров: Украјина као Београд 1999.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је да ситуација у Украјини подсећа на НАТО бомбардовање Југославије 1999. и да одговорност за кризу сноси Вашингтон.

Свијет 08.07.2014 | 19:42
Лавров: Украјина као Београд 1999.

"Имамо разлоге да верујемо да водеће европске земље већ схватају своју одговорност за оно што се дешава у Украјини. Ми желимо да се и САД прикључи ЕУ у разумевању те одговорности", рекао је Лавров.

Он је рекао да је сада најважније размишљати о томе како спасити људске животе и позвао на хитну обуставу ватре на истоку Украјине.

"У заједничком интересу је да се што је пре могуће заустави крвопролиће. Нема простора за било какве задршке или изговоре за одлагање примирје, јер би то још више угрозило мирно, цивилно становништво", рекао је Лавров.

Шеф руске дипломатије је рекао да би примирје довело до почетка мировних преговора у којима би "требало поштовати права свих региона и поставити политичку мапу пута ка решењу кризе".

Током конференције за новинаре током дводневне посете Софији, руски министар је рекао да га дешавања у Украјини подсећају на Београд 1999. и почетак НАТО бомбардовања без одобрења СБ УН и то суверене државе која није представљала претњу по чланице алијансе.

"Принцип суверености и немешања у унутрашње ствари у државама имају важност врхунског приоритета. Не постоје супротстављене војно-политичке алијансе у Европи данас, а стварање таквих алијанси је контрапродуктивно. Догађаји у Украјини и око ње су само доказ за тако нешто", рекао је Лавров.

Извор: Б92, Раша тудеј

 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Роки

08.07.2014 09:27

Ови руси ниста зиво не смију да предузму!! Ста це кад им је наорузање из другог светског рата!!! Док су се остали наорузавали они су тросили паре на водку и зене!! Сад се замисљају да су неко и несто са ак47 не могу никога да нападну!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

x филе

08.07.2014 09:40

Само прицас госп. Лавров а дјела ниста серпа, Гине ти сопствени народ у источној Украјији, али нема везе добили сте КРИМ...то је деал... опет се показало да су најјаци Амери односно УСА

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

08.07.2014 09:56

И за 1999.годину (бомбардованеј Србије) сте саучесници у зличину својим нечињењем, не давањем активне подршке Србији и за ово данас сте саучесници на исти начин у Украјини.И зато само Бога молим да нас Милетова (Додикова) авантура с вама и директно супростављање Западу (поред вас таквих кукавица) не доведе у још већу несрећу, да нам Запад не да "страшну шамарчину" због Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

08.07.2014 10:00

Лавров је побркао лончиће, није исто као 1999 и бомбардовања Србије, једино је истина је да су Руси анексирали КРИМ, дио Украјине, без дозволе УН и савјета безбједности. Тим чином је Русија дала легитимитет бомбардовању Србије од Стране НАТО снага 1999.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре фебо

08.07.2014 10:28

Фебо дрогирас ли се ти или си такав родјен?Србија није никог анексирала као ни Русија,Крим је Руски е сад сто су фасисти одлуцили да додју са својим базама а Путин није дао то је сасвим несто друго,а ти се престани дрогирати или хитно код психијатра!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦП

08.07.2014 16:57

Све земље које су изасле из бивсег СССР-а су данас три свјетлосне године испред нас...нема "хљеба" од Москве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре_Ре фебо

08.07.2014 19:01

Од када је Крим био руски, или сам ја несто пропустио???

ОДГОВОРИТЕ