Манипулација пописом становништва

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки упозорио је данас да се у Републици Српској, приликом посљедњег пописа становништва, највјероватније догодила досад невиђена манипулација која доводи у питање опстанак Српске.

Босна и Херцеговина 08.07.2014 | 11:10
Манипулација пописом становништва

"Ако се хитно не преиспита регуларност пописа становништва прије предстојећих избора, када се на хиљаде истих адреса, некритички, а и намјерно пописивало по неколико десетина људи, онда ће овај немар резултирати стварним почетком истинског краја Републике Српске", истиче се у Влајкијевом саопштењу.

У ситуацији док је Српска бринула о томе да ли ће правно непостојећа организација "1. март" увести нелегално сто хиљада Бошњака у изборни систем Републике Српске, а у вези са најновијом одлуком Уставног суда БиХ о условима контроле пребивалишта у Републици Српској, Влајки наглашава да је тих сто хиљада Бошњака већ ту.

Он наводи да је извјесно да ће власти Републике Српске наћи начин да одговоре овој одлуци Уставног суда БиХ, гдје тројица страних судија плус двојица бошњачких редовно прегласавају двојицу хрватских и српских судија, негирајући на најцрњи начин конститутивност хрватског и српског народа у БиХ.

"Ако неки мисле да попис становништва није довољна правна основа за установљавање нечијег пребивалишта, онда или то раде у незнању или намјерно, јер зна се када буде дошло до спорова у вези са овом безобзирном манипулацијом у чију ће корист пресудити Уставни суд БиХ", закључује се у саопштењу.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Роки

08.07.2014 09:21

Које овај Пилот изгледа да покусава опет да завадИ народ мора да му је лове зафалило!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

08.07.2014 09:42

На шта смо спали да нам Влајки брани РС-ку. Овај љепотан незна чак ни које је нације, Србин, Јевреј или Хрват, питање је сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

08.07.2014 10:06

Припадник хрватског народа Емил Влајки "србује"?! Хехехехее, ко кад бих ја Србин "водио хрватску политику" у центру Загреба?Ко би ме узео за озбиљно?Нико?Тако и са Влајкијем?Неозбиљан.Једне прилике и сам Миле је изјавио да Влајкија не узима за озбиљно, и да је Влајки политички некомпетентан.Ко не вјерује, нека потражи издање Додиковог ПРЕССРС.БА ,од прије неки мјесец, мјесец или два.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.07.2014 12:00

Влајки је цифут (цитај зидов) који је стављен ту да завади кад треба! Бајин пулен!

ОДГОВОРИТЕ
Name

договор човић-додик

08.07.2014 12:33

Човићу смета ти Комшић у Сарајеву, а Влајки у Бањалуци недолиједан си...ха ха ха ха ха

ОДГОВОРИТЕ
Name

доомаациин

09.07.2014 01:53

Ово није никаква превара, треба свима омогуцити да гласају тамо одакле су, како У РС-у, тако и Србима у Федерацији и проблем ријешен те сви сретни, ал камо среће да се закони и планови имплементирају другачије би било све...

ОДГОВОРИТЕ