Manipulacija popisom stanovništva

Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki upozorio je danas da se u Republici Srpskoj, prilikom posljednjeg popisa stanovništva, najvjerovatnije dogodila dosad neviđena manipulacija koja dovodi u pitanje opstanak Srpske.

Bosna i Hercegovina 08.07.2014 | 11:10
Manipulacija popisom stanovništva

"Ako se hitno ne preispita regularnost popisa stanovništva prije predstojećih izbora, kada se na hiljade istih adresa, nekritički, a i namjerno popisivalo po nekoliko desetina ljudi, onda će ovaj nemar rezultirati stvarnim početkom istinskog kraja Republike Srpske", ističe se u Vlajkijevom saopštenju.

U situaciji dok je Srpska brinula o tome da li će pravno nepostojeća organizacija "1. mart" uvesti nelegalno sto hiljada Bošnjaka u izborni sistem Republike Srpske, a u vezi sa najnovijom odlukom Ustavnog suda BiH o uslovima kontrole prebivališta u Republici Srpskoj, Vlajki naglašava da je tih sto hiljada Bošnjaka već tu.

On navodi da je izvjesno da će vlasti Republike Srpske naći način da odgovore ovoj odluci Ustavnog suda BiH, gdje trojica stranih sudija plus dvojica bošnjačkih redovno preglasavaju dvojicu hrvatskih i srpskih sudija, negirajući na najcrnji način konstitutivnost hrvatskog i srpskog naroda u BiH.

"Ako neki misle da popis stanovništva nije dovoljna pravna osnova za ustanovljavanje nečijeg prebivališta, onda ili to rade u neznanju ili namjerno, jer zna se kada bude došlo do sporova u vezi sa ovom bezobzirnom manipulacijom u čiju će korist presuditi Ustavni sud BiH", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Srna

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Roki

08.07.2014 09:21

Koje ovaj Pilot izgleda da pokusava opet da zavadI narod mora da mu je love zafalilo!!!!

ODGOVORITE
Name

Milojko

08.07.2014 09:42

Na šta smo spali da nam Vlajki brani RS-ku. Ovaj ljepotan nezna čak ni koje je nacije, Srbin, Jevrej ili Hrvat, pitanje je sad.

ODGOVORITE
Name

xxl

08.07.2014 10:06

Pripadnik hrvatskog naroda Emil Vlajki "srbuje"?! Hehehehee, ko kad bih ja Srbin "vodio hrvatsku politiku" u centru Zagreba?Ko bi me uzeo za ozbiljno?Niko?Tako i sa Vlajkijem?Neozbiljan.Jedne prilike i sam Mile je izjavio da Vlajkija ne uzima za ozbiljno, i da je Vlajki politički nekompetentan.Ko ne vjeruje, neka potraži izdanje Dodikovog PRESSRS.BA ,od prije neki mjesec, mjesec ili dva.

ODGOVORITE
Name

Ja

08.07.2014 12:00

Vlajki je cifut (citaj zidov) koji je stavljen tu da zavadi kad treba! Bajin pulen!

ODGOVORITE
Name

dogovor čović-dodik

08.07.2014 12:33

Čoviću smeta ti Komšić u Sarajevu, a Vlajki u Banjaluci nedolijedan si...ha ha ha ha ha

ODGOVORITE
Name

doomaaciin

09.07.2014 01:53

Ovo nije nikakva prevara, treba svima omoguciti da glasaju tamo odakle su, kako U RS-u, tako i Srbima u Federaciji i problem riješen te svi sretni, al kamo sreće da se zakoni i planovi implementiraju drugačije bi bilo sve...

ODGOVORITE