Расвјетљење убиства новинара Пантића

Убиство новинара Милана Пантића могло би за месец дана да буде расветљено, јер се чекају анализе телефонских позива и саслушања Драгана Тешића и Зорана Ајковића Ајкуле, пише данашњи Блиц.

Србија 08.07.2014 | 08:59
Расвјетљење убиства новинара Пантића

Истрага о убиству новинара Пантића (47) сада је убрзана, јер су истражном тиму придодати истражитељи који су радили на хватању убица Славка Ћурувије.

Анализа телефонских разговора је компликована, јер је у време убиства постојала само једна базна станица за мобилну телефонију у Јагодини, а до краја месеца ће то бити готово, до када би требало и да се одобри саслушање Тешића у Немачкој.

У првој половини августа Ајковић би требало да буде изручен из Црне Горе и саслушан, наводи лист.

Истрага је раније дошла до имена Драгана Тешића и Станка Којића (некада Савановића), званог Геза, као евентуалних непосредних убица који су на смрт претукли новинара 11. јуна 2001. у ходнику зграде у којој је живео у Јагодини.

Станка Којића (некада Савановића) из Травника, који у Фочи служи казну од 35 година затвора због ратних злочина у Сребреници, саслушали су српски истражитељи марта 2014. године. Он је тада изнео сумње да је Драган Тешић учествовао у убиству новинара, и то по налогу једног од челника јагодинске пиваре.

Драган Тешић који је родом из Бијељине, био је припадник Српске добровољачке гарде Жељка Ражнатовића Аркана. Са породицом живи у Немачкој под именом Драган Антић и пријављен је као хрватски држављанин. Српска страна је још прошле године обавестила немачке колеге о Тешићу.

У истрази је утврђено да се Тешић дружио са некадашњим генералним директором Јагодинске пиваре Јованом Стојанвоцихем, званим Јоца Пивар.

Виђали су се често у хотелу ''Парк'' у Новом Саду и то од 1998, па све до Пантићевог убиства.

Пантић је написао више критичких текстова о раду пиваре за време Стсојановићевог директоровања.

Зоран Ајковић Ајкула биће саслушан и полиграфски испитан и о убиству Пантића, чим буде испоручен Србији из Црне Горе, где је ухапшен 12. јуна. Биће питан, зашто је био у Јагодини до вечери пред убиство новинара. Сада се испитују сви Ајковићеви контакти, да ли их је било са Тешићем и Којићем, као и са људима из јагодинске пиваре и цементаре у Параћину.

Извор: Блиц

 

Коментари / 0

Оставите коментар