Rasvjetljenje ubistva novinara Pantića

Ubistvo novinara Milana Pantića moglo bi za mesec dana da bude rasvetljeno, jer se čekaju analize telefonskih poziva i saslušanja Dragana Tešića i Zorana Ajkovića Ajkule, piše današnji Blic.

Srbija 08.07.2014 | 08:59
Rasvjetljenje ubistva novinara Pantića

Istraga o ubistvu novinara Pantića (47) sada je ubrzana, jer su istražnom timu pridodati istražitelji koji su radili na hvatanju ubica Slavka Ćuruvije.

Analiza telefonskih razgovora je komplikovana, jer je u vreme ubistva postojala samo jedna bazna stanica za mobilnu telefoniju u Jagodini, a do kraja meseca će to biti gotovo, do kada bi trebalo i da se odobri saslušanje Tešića u Nemačkoj.

U prvoj polovini avgusta Ajković bi trebalo da bude izručen iz Crne Gore i saslušan, navodi list.

Istraga je ranije došla do imena Dragana Tešića i Stanka Kojića (nekada Savanovića), zvanog Geza, kao eventualnih neposrednih ubica koji su na smrt pretukli novinara 11. juna 2001. u hodniku zgrade u kojoj je živeo u Jagodini.

Stanka Kojića (nekada Savanovića) iz Travnika, koji u Foči služi kaznu od 35 godina zatvora zbog ratnih zločina u Srebrenici, saslušali su srpski istražitelji marta 2014. godine. On je tada izneo sumnje da je Dragan Tešić učestvovao u ubistvu novinara, i to po nalogu jednog od čelnika jagodinske pivare.

Dragan Tešić koji je rodom iz Bijeljine, bio je pripadnik Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana. Sa porodicom živi u Nemačkoj pod imenom Dragan Antić i prijavljen je kao hrvatski državljanin. Srpska strana je još prošle godine obavestila nemačke kolege o Tešiću.

U istrazi je utvrđeno da se Tešić družio sa nekadašnjim generalnim direktorom Jagodinske pivare Jovanom Stojanvocihem, zvanim Joca Pivar.

Viđali su se često u hotelu ''Park'' u Novom Sadu i to od 1998, pa sve do Pantićevog ubistva.

Pantić je napisao više kritičkih tekstova o radu pivare za vreme Stsojanovićevog direktorovanja.

Zoran Ajković Ajkula biće saslušan i poligrafski ispitan i o ubistvu Pantića, čim bude isporučen Srbiji iz Crne Gore, gde je uhapšen 12. juna. Biće pitan, zašto je bio u Jagodini do večeri pred ubistvo novinara. Sada se ispituju svi Ajkovićevi kontakti, da li ih je bilo sa Tešićem i Kojićem, kao i sa ljudima iz jagodinske pivare i cementare u Paraćinu.

Izvor: Blic

 

Komentari / 0

Ostavite komentar