Ово су играчи чији трансфери ће продрмати Европу овог лета

Иако су многи послови окарактерисани као завршени, још нема потврде ниједног од данима најављиваних великих трансфера. Ипак, довољан је само један да изазове ланчану реакцију.

Фудбал 07.07.2014 | 18:21
Ово су играчи чији трансфери ће продрмати Европу овог лета

Прелазни рок у Европи је и даље у сенци Мундијала. Ових дана медији баратају јаким информацијама, великим именима и високим сумама, али заправо ниједан најављени трансфер није званично реализован.

Луис Суарез, Алексис Санчез, Алваро Мората, Анхел ди Марија, Артуро Видал, Тони Крос су само нека од имена која чекају крај светског првенства да сазнају своју клупску судбину. Многи од њих се налазе пред одласцима из својих актуелних клубова, али цела ситуација на фудбалској пијаци је прилично замршена и компликована. Као да се чека један мегатрансфер који би одблокирао целу пијацу и изазвао домино ефекат.

Најближи трансферу је Тони Крос. Он је и сам признао да је донео одлуку, а шпанска Марка пише да је Реал све завршио са Бајерном око довођења немачког везисте. Висина трансфера ће износити 25.00.000 евра. Иако Крос може вреди и више, Баварци нису могли да избоксују веће обештећење из простог разлог што Крос има још само годину дана уговора са њима. Крос је са Реалом договорио петогодишњу сарадњу вредну пет милиона евра по сезони. Раније је одбио понуду Челсија тешку чак осам милиона евра годишње јер је желео у Реал.

Иако је до пре неколико дана изгледало као извесно да ће Кросов трансфер значити и одлазак Самија Кедире, данас Шпанци откривају да се ситуација променила. Анчелоти жели да задржи Кедиру и тражи од клуба да му продужи уговор који истиче следећег лета. Кедира има и понуду Арсенала... У случају да Немац пристане на останак у Мадриду, Анчелоти ће у везном реду следеће сезоне рачунати на Алонса, Модрића, Кроса и Кедиру. Приметно је да на списку незамењивих нема Анхела ди Марије, Иљарамендија и Каземира. Судбина трилинга је неизвесна. Поготово Ди Марије који жели нови и знатно богатији уговор од актуелног. Уколико га не добије, вероватно ће напустити Реал. ПСЖ и Манчестер Јунајтед су најозбиљнији кандидати за његово довођење. Они би били спремни да плате 60.000.000 евра за Аргентинца, док Реал тражи десет милиона више. Монако и Арсенал су такође заинтересовани, али не желе да дају толике паре. У случају да Реал пристане на понуде ПСЖ или Јунајтеда, уложени новац би искористио за довођење Перезове велике жеље Хамеса Родригеза.

Такође, Реал је ових дана заузет и одређивањем судбине Алвара Морате. Млади нападач жели да напусти клуб, има понуду Јувентуса, али Реал затеже око цене. Италијани већ имају договор са Моратом и његовим агентом Хуаном Лопезом. Међутим, Јуве нуди максимално 15.000.000 евра, Реал тражи дупло више.

Мората је од Јувентусовог плана Б, постао главна мета у прелазном року. Све је извесније да Стара дама неће успети да реализује план А и доведе Алексиса Санчеза иако је и са њим имала договор. Опет је проблем обештећење. Барса је тражила 40.000.000 евра, Јуве нудио само 25 и изгледа да од споразума нема ништа. Арсенал је спреман да плати поменутих 40.000.000 и већ је доставио понуду Каталонцима, тако да је трансфер близу реализације ако Јуве не направи неки чудесан маневар. Једина шанса му је да Стара дама пристане на продају Артура Видала у Манчестер Јунајтед и заради новац којим би испратио захтеве Барсе.

Барселона мора што пре да заврши посао око Санчеза и посвети се довођењу Луиса Суареза. Поједини шпански медији су већ били објавили да је посао завршен за 79.000.000 евра, али из Каталоније данас стижу информације да посао није готов. Ливерпул неће одступити ни за педаљ од својих захтева. Окупна клаузула за енглеске клубове је 80.000.000 фунти (сто милиона евра), а за клубове ван Острва износи 75.000.000 фунти што је око 84.000.000 евра. Дакле, Барса ће морати да појача понуду ако жели да Суареза придружи Месију и компанији. Идеалан сценарио за Каталонце је био да Санчез оде као део трансфера у супротном правцу, ни Ливерпул није имао ништа против, али је Чилеанац поручио да никако не жели на Енфилд.

Много је опција, ситуација је компликована и чини се многи трансфери зависе једни од других и да се чека ланчана реакција. Само је питање ко ће први да разбије касу и посегне руком у џеп. Због Мундијала, клубови касне са пословима на фудбалској пијаци, а с обзиром да је почетак припрема близу, вероватно је да нас очекује лето бомбастичних трансфера.

Коментари / 0

Оставите коментар