Луксуз и возила на рачун грађана

Поједини запослени у Генералном секретаријату Савјета министара БиХ лани су на службеним путовањима у земљи користили смјештај у хотелима са пет звјездица иако нису имали право на то, а није се штедјело ни на набавци возила.

Босна и Херцеговина 07.07.2014 | 13:20
Луксуз и возила на рачун грађана

Показао је то ревизорски извјештај ове институције за прошлу годину који је објавила Канцеларија за ревизију институција на нивоу БиХ.

Не изражавајући резерву на дато позитивно мишљење, скренута је пажња на неправилности приликом ангажовања особа по уговору о раду на одређено вријеме и по уговорима о дјелу, као и на слабости система унутрашњих контрола у вези са издацима за употребу службених возила и значајних средстава за набавку нових возила.

Генерални секретаријат лани је потрошио више од 3,7 милиона марака, а за бруто плате и накнаде запослених, њих 66 колико их је било на крају године, отишло је скоро два милиона.

Прегледом радноправног статуса запослених утврђено је да је једна особа ангажована по уговору о раду на одређено вријеме на позицији стручног сарадника, али без сагласности Агенције за државну службу БиХ. Ангажман је трајао цијеле године.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мики

07.07.2014 11:27

Шпира је ко Баја. Сетимо се куповине Q7 ,градње куће у Дрвару, донација пио 10.-20.000 КМ ,упошљавања и којекаквих глупости. Једноставно терају новац само да се троши.

ОДГОВОРИТЕ