Luksuz i vozila na račun građana

Pojedini zaposleni u Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara BiH lani su na službenim putovanjima u zemlji koristili smještaj u hotelima sa pet zvjezdica iako nisu imali pravo na to, a nije se štedjelo ni na nabavci vozila.

Bosna i Hercegovina 07.07.2014 | 13:20
Luksuz i vozila na račun građana

Pokazao je to revizorski izvještaj ove institucije za prošlu godinu koji je objavila Kancelarija za reviziju institucija na nivou BiH.

Ne izražavajući rezervu na dato pozitivno mišljenje, skrenuta je pažnja na nepravilnosti prilikom angažovanja osoba po ugovoru o radu na određeno vrijeme i po ugovorima o djelu, kao i na slabosti sistema unutrašnjih kontrola u vezi sa izdacima za upotrebu službenih vozila i značajnih sredstava za nabavku novih vozila.

Generalni sekretarijat lani je potrošio više od 3,7 miliona maraka, a za bruto plate i naknade zaposlenih, njih 66 koliko ih je bilo na kraju godine, otišlo je skoro dva miliona.

Pregledom radnopravnog statusa zaposlenih utvrđeno je da je jedna osoba angažovana po ugovoru o radu na određeno vrijeme na poziciji stručnog saradnika, ali bez saglasnosti Agencije za državnu službu BiH. Angažman je trajao cijele godine.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Miki

07.07.2014 11:27

Špira je ko Baja. Setimo se kupovine Q7 ,gradnje kuće u Drvaru, donacija pio 10.-20.000 KM ,upošljavanja i kojekakvih gluposti. Jednostavno teraju novac samo da se troši.

ODGOVORITE