Ноле: Титула за бебу и две Јелене!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић посветио је другу титулу на Вимблдону својој породици и тиму, као и свом првом тренеру Јелени Генчић.

Тенис 07.07.2014 | 13:03
Ноле: Титула за бебу и две Јелене!

Ђоковић је до седме Грен слем титуле дошао победом над Швајцарцем Роџером Федерером са 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4.

“Ово је титула за моју будужу супругу и нашу бебу, постаћу отац ускоро, још се припремам за то, моју породицу, браћу и тим, сви су много времена посветили мени да бих ја живео свој сан. И, мом првом тренеру Јелени Генчић, која је преминула прошле године, а научила ме је свему о тенису”, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је признао да је емотивно доживео победу над Федерером, коју је извојевао после пет сетова и то пошто је у четвртом сету пропустио меч лопту.

“Честитам Роџеру на великој борби. Био је ово велики меч чији сам био део. Он је велики шампион, сјајан спортиста и узор свима. Поштујем његову каријеру, хвала му што ми је допустио да победим данас”, истакао је Ђоковић.

Новак се потом осврнуо на поменути детаљ из четвртог сета, када је пропустио шансу да већ тада заврши меч.

“Надао сам се да ће Роџер промашити први сервис, али се то није десило. Зато и јесте велики шампион, има толико титула, зато што у важним тренуцима игра најбоље. Пошто сам изгубио четврти сет, није било лако фокусирати се и наставити, али ово је највећи турнир на свету. Када сам имао пет година гледао сам Вимлдон, то је био мој први сусрет за титулу. Бити у прилици да се борим за титулу овде је невероватно”, нагласио је српски тенисер.

Коментари / 0

Оставите коментар