Nole: Titula za bebu i dve Jelene!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posvetio je drugu titulu na Vimbldonu svojoj porodici i timu, kao i svom prvom treneru Jeleni Genčić.

Tenis 07.07.2014 | 13:03
Nole: Titula za bebu i dve Jelene!

Đoković je do sedme Gren slem titule došao pobedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom sa 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4.

“Ovo je titula za moju budužu suprugu i našu bebu, postaću otac uskoro, još se pripremam za to, moju porodicu, braću i tim, svi su mnogo vremena posvetili meni da bih ja živeo svoj san. I, mom prvom treneru Jeleni Genčić, koja je preminula prošle godine, a naučila me je svemu o tenisu”, rekao je Đoković.

Đoković je priznao da je emotivno doživeo pobedu nad Federerom, koju je izvojevao posle pet setova i to pošto je u četvrtom setu propustio meč loptu.

“Čestitam Rodžeru na velikoj borbi. Bio je ovo veliki meč čiji sam bio deo. On je veliki šampion, sjajan sportista i uzor svima. Poštujem njegovu karijeru, hvala mu što mi je dopustio da pobedim danas”, istakao je Đoković.

Novak se potom osvrnuo na pomenuti detalj iz četvrtog seta, kada je propustio šansu da već tada završi meč.

“Nadao sam se da će Rodžer promašiti prvi servis, ali se to nije desilo. Zato i jeste veliki šampion, ima toliko titula, zato što u važnim trenucima igra najbolje. Pošto sam izgubio četvrti set, nije bilo lako fokusirati se i nastaviti, ali ovo je najveći turnir na svetu. Kada sam imao pet godina gledao sam Vimldon, to je bio moj prvi susret za titulu. Biti u prilici da se borim za titulu ovde je neverovatno”, naglasio je srpski teniser.

Komentari / 0

Ostavite komentar