Марко Девић: Волим Партизан!

Украјински репрезентативац, Србин, рођени Београђанин, никада није играо за Партизан, али је велики навијач клуба из Хумске. Велика жеља му је да једног дана обуче црно-бели дрес.

Фудбал 07.07.2014 | 12:56
Марко Девић: Волим Партизан!

Путеви Партизана и Марка Девића поново су се укрстили. На несрећу обе стране, само на један дан. Врсни 30-годишњи нападач предводио је Рубин против црно-белих у пријатељском мечу.

Девић никада није крио да је велики навијач Партизана и да му је дечачки сан да једног дана предводи напад "парног ваљка".

"Волим Партизан, велики сам навијач!", поносно истиче Београђанин, који је славу стекао играјући у Украјини.

Девић у Партизану?

"Тешко питање, не знам колико ће то једног дана бити изводљиво, да ли ћу моћи, Партизан хтети. Видећемо, време ће показати".

Ма колико био далеко, Партизан је увек на скенеру. Информише се и прати сва дешавања у клубу.

"Вољени клуб пратим целе сезоне. Увек бих волео да играју боље. Свестан сам ситуације у српском фудбалу и Партизану. Против Рубина је добро играо. Има ту доста младих играча којима бих поручио да сваког дана раде и напредују све више. Надам се да ће Партизан једног дана играти Лигу шампиона".

Девић је имао прилику да прошле сезоне такође наступи против Партизана. Тада је бранио моје Металиста.

"Металист је у то време био за нијансу или две јачи од садашњег Рубина. Тешко је поредити, Партизан је доста сличан. Дошао је Данко Лазовић и он је велико појачање."

После неколико сезона у Звездари, Железнику, Радничком и Вождовцу, са 22 године отишао је у Украјину, где је остао пуних осам сезона. У међувремену је добио позив Фудбалске федерације Украјине да наступи за национални тим. Пре две године бранио је боје Украјине на Европском првенству.

"Увек сам на располагању селектору. Конкуренција је велика, али волим кад је тако, интересантније. Желим још да играм за Украјину, леп је осећај када сам репрезентативац".

Могла је то да буде и Србија?

"Постоји жал... Пре свега захвалан сам Украјини и сматрам да сам направио прави потез. У тренутку када сам 2007. и 2008. био најбољи стрелац Украјине, нисам добио позив ни за пријатељску утакмицу Србије. Мене је то болело, добио сам позив друге земље и њима сам захвалан", рекао је Марко Девић.

Коментари / 0

Оставите коментар