Marko Dević: Volim Partizan!

Ukrajinski reprezentativac, Srbin, rođeni Beograđanin, nikada nije igrao za Partizan, ali je veliki navijač kluba iz Humske. Velika želja mu je da jednog dana obuče crno-beli dres.

Fudbal 07.07.2014 | 12:56
Marko Dević: Volim Partizan!

Putevi Partizana i Marka Devića ponovo su se ukrstili. Na nesreću obe strane, samo na jedan dan. Vrsni 30-godišnji napadač predvodio je Rubin protiv crno-belih u prijateljskom meču.

Dević nikada nije krio da je veliki navijač Partizana i da mu je dečački san da jednog dana predvodi napad "parnog valjka".

"Volim Partizan, veliki sam navijač!", ponosno ističe Beograđanin, koji je slavu stekao igrajući u Ukrajini.

Dević u Partizanu?

"Teško pitanje, ne znam koliko će to jednog dana biti izvodljivo, da li ću moći, Partizan hteti. Videćemo, vreme će pokazati".

Ma koliko bio daleko, Partizan je uvek na skeneru. Informiše se i prati sva dešavanja u klubu.

"Voljeni klub pratim cele sezone. Uvek bih voleo da igraju bolje. Svestan sam situacije u srpskom fudbalu i Partizanu. Protiv Rubina je dobro igrao. Ima tu dosta mladih igrača kojima bih poručio da svakog dana rade i napreduju sve više. Nadam se da će Partizan jednog dana igrati Ligu šampiona".

Dević je imao priliku da prošle sezone takođe nastupi protiv Partizana. Tada je branio moje Metalista.

"Metalist je u to vreme bio za nijansu ili dve jači od sadašnjeg Rubina. Teško je porediti, Partizan je dosta sličan. Došao je Danko Lazović i on je veliko pojačanje."

Posle nekoliko sezona u Zvezdari, Železniku, Radničkom i Voždovcu, sa 22 godine otišao je u Ukrajinu, gde je ostao punih osam sezona. U međuvremenu je dobio poziv Fudbalske federacije Ukrajine da nastupi za nacionalni tim. Pre dve godine branio je boje Ukrajine na Evropskom prvenstvu.

"Uvek sam na raspolaganju selektoru. Konkurencija je velika, ali volim kad je tako, interesantnije. Želim još da igram za Ukrajinu, lep je osećaj kada sam reprezentativac".

Mogla je to da bude i Srbija?

"Postoji žal... Pre svega zahvalan sam Ukrajini i smatram da sam napravio pravi potez. U trenutku kada sam 2007. i 2008. bio najbolji strelac Ukrajine, nisam dobio poziv ni za prijateljsku utakmicu Srbije. Mene je to bolelo, dobio sam poziv druge zemlje i njima sam zahvalan", rekao je Marko Dević.

Komentari / 0

Ostavite komentar