Мажић суди: Аргентина - Холандија?

Још увек није познато ко ће делити правду у другом мечу полуфинала Светског првенства, у коме се у среду од 22 часа по средњеевропском времену састају Аргентина и Холандија, али није искључено да ће ФИФА поверење указати најбољем српском арбитру, Милораду Мажићу.

Фудбал 07.07.2014 | 12:46
Мажић суди: Аргентина - Холандија?

Нико не може да гарантује да ће се то десити, наравно, али светска кућа фудбала је управо направила један преседан по питању суђења у полуфиналу, па остаје могућност да би истом таквом преседану могао да се обрадује и Мажић.

Наиме, ФИФА је одлучила да мексички судија Марко Родригез дели правду у првом полуфиналу на Мундијалу и дуелу између фудбалера Бразила и Немачке, иако је остао упамћен по томе што није видео када је Луис Суарез угризао Ђорђа Кјелинија.

То што је имао тај превид није толико битно за ову причу, али нешто друго јесте: Родригез није судио у нокаут фази овог Мундијала, а поверено му је полуфинале.

Чека ли то и Мажића? Јер, пре четири године, у Јужној Африци, по један арбитар који је судио осмину финала (Мађар Виктор Касаи) и један који је судио четвртфинале (Равшан Ирматов из Узбекистана), одређени су за дељење правде у полуфиналу. Ове године направљен је преседан, па може да се деси да ФИФА управо Србину повери суђење другог полуфинала, јер ни Мажић није судио откако се завршила прва фаза Светског првенства.

А када смо већ код онога што се дешавало пре четири године, ФИФА је тада одредила да финале суди Енглез Хауард Веб, који је делио правду у осмини финала, па потом одмарао у две наредне фазе такмичења.

Коментари / 0

Оставите коментар