Mažić sudi: Argentina - Holandija?

Još uvek nije poznato ko će deliti pravdu u drugom meču polufinala Svetskog prvenstva, u kome se u sredu od 22 časa po srednjeevropskom vremenu sastaju Argentina i Holandija, ali nije isključeno da će FIFA poverenje ukazati najboljem srpskom arbitru, Miloradu Mažiću.

Fudbal 07.07.2014 | 12:46
Mažić sudi: Argentina - Holandija?

Niko ne može da garantuje da će se to desiti, naravno, ali svetska kuća fudbala je upravo napravila jedan presedan po pitanju suđenja u polufinalu, pa ostaje mogućnost da bi istom takvom presedanu mogao da se obraduje i Mažić.

Naime, FIFA je odlučila da meksički sudija Marko Rodrigez deli pravdu u prvom polufinalu na Mundijalu i duelu između fudbalera Brazila i Nemačke, iako je ostao upamćen po tome što nije video kada je Luis Suarez ugrizao Đorđa Kjelinija.

To što je imao taj previd nije toliko bitno za ovu priču, ali nešto drugo jeste: Rodrigez nije sudio u nokaut fazi ovog Mundijala, a povereno mu je polufinale.

Čeka li to i Mažića? Jer, pre četiri godine, u Južnoj Africi, po jedan arbitar koji je sudio osminu finala (Mađar Viktor Kasai) i jedan koji je sudio četvrtfinale (Ravšan Irmatov iz Uzbekistana), određeni su za deljenje pravde u polufinalu. Ove godine napravljen je presedan, pa može da se desi da FIFA upravo Srbinu poveri suđenje drugog polufinala, jer ni Mažić nije sudio otkako se završila prva faza Svetskog prvenstva.

A kada smo već kod onoga što se dešavalo pre četiri godine, FIFA je tada odredila da finale sudi Englez Hauard Veb, koji je delio pravdu u osmini finala, pa potom odmarao u dve naredne faze takmičenja.

Komentari / 0

Ostavite komentar