ББ: "Умирали" смо због Новака!

Легендарни Немац признао да су сви у ложи Новака Ђоковића дрхтали када је он пропустио меч лопту у четвртом сету и страховали за исход финалног меча Вимблдона.

Тенис 07.07.2014 | 12:18
ББ: "Умирали" смо због Новака!

Борис Бекер одао је признање српском тенисеру због постојаности и чврстине након што је у финалу Вимблдона прокоцкао вођство од 5:2 у четвртом сету, а потом успео да се врати у меч и победи Роџера Федерера.

Ђоковић је после четворосатне борбе савладао Федерера са 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4 и освојио седми грен слем трофеј у каријери, али се и вратио на прво место АТП листе.

Ђоковићев тренер Борис Бекер тврди да су сви у његовој ложи "премрли" када је Србин пропустио шансу да оконча меч.

"Новак је у четвртом сету имао меч лопту и сервирао, али Роџер не би био Роџер када не би нашао решење за сваки ударац и стигао предност. Ми, тамо у ложи, умирали смо у тим тренуцима. Споља смо деловали смирено, али смо изнутра горели", изјавио је Бекер за АП.

Троструки шампион Вимблдона верује да би Ђоковић могао да слави и на последњем гренд слему сезоне, УС Опену.

"Сада изгледамо прилично добро, Новак је шампион Вимблдона и поново светски број један. Јасно, следи неколико недеља одмора, а потом нови велики циљ, УС Опен. Прошле године изгубио је тамо у финалу од Рафаела Надала, али верујем да сада може степеник више", додао је бивши број један.

Тријумфом на Вимблдону српски тенисер је освојио четврту титулу ове сезоне, а укупно 45. у каријери.

Након неколико недеља одмора, најбољи српски тенисер вратиће се на терен 4. августа када ће кренути на америчку турнеју и наступати на мастерс турниррима у Торонту и Синсинатију, а потом и на УС Опену у Њујорку.

Коментари / 0

Оставите коментар