BB: "Umirali" smo zbog Novaka!

Legendarni Nemac priznao da su svi u loži Novaka Đokovića drhtali kada je on propustio meč loptu u četvrtom setu i strahovali za ishod finalnog meča Vimbldona.

Tenis 07.07.2014 | 12:18
BB: "Umirali" smo zbog Novaka!

Boris Beker odao je priznanje srpskom teniseru zbog postojanosti i čvrstine nakon što je u finalu Vimbldona prokockao vođstvo od 5:2 u četvrtom setu, a potom uspeo da se vrati u meč i pobedi Rodžera Federera.

Đoković je posle četvorosatne borbe savladao Federera sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4 i osvojio sedmi gren slem trofej u karijeri, ali se i vratio na prvo mesto ATP liste.

Đokovićev trener Boris Beker tvrdi da su svi u njegovoj loži "premrli" kada je Srbin propustio šansu da okonča meč.

"Novak je u četvrtom setu imao meč loptu i servirao, ali Rodžer ne bi bio Rodžer kada ne bi našao rešenje za svaki udarac i stigao prednost. Mi, tamo u loži, umirali smo u tim trenucima. Spolja smo delovali smireno, ali smo iznutra goreli", izjavio je Beker za AP.

Trostruki šampion Vimbldona veruje da bi Đoković mogao da slavi i na poslednjem grend slemu sezone, US Openu.

"Sada izgledamo prilično dobro, Novak je šampion Vimbldona i ponovo svetski broj jedan. Jasno, sledi nekoliko nedelja odmora, a potom novi veliki cilj, US Open. Prošle godine izgubio je tamo u finalu od Rafaela Nadala, ali verujem da sada može stepenik više", dodao je bivši broj jedan.

Trijumfom na Vimbldonu srpski teniser je osvojio četvrtu titulu ove sezone, a ukupno 45. u karijeri.

Nakon nekoliko nedelja odmora, najbolji srpski teniser vratiće se na teren 4. avgusta kada će krenuti na američku turneju i nastupati na masters turnirrima u Torontu i Sinsinatiju, a potom i na US Openu u Njujorku.

Komentari / 0

Ostavite komentar