Ваха и званично напустио Алжирце

Селектор Алжира Вахид Халилхоџић у недељу је потврдио да напушта ту функцију, упркос молби народа, али и председника те земље да остане.

Фудбал 07.07.2014 | 11:31
Ваха и званично напустио Алжирце

Босански стручњак је потврдио да одлази у саопштењу објављеном на званичном сајту Фудбалке федерације Алжира и захвалио се највишим државним званичницима који су га, како је рекао, дубоко додирнули својим речима.

“Желим да се захвалим својим играчима и члановима стручног штаба који су ми помогли у мојој мисији. Желим да посветим велики успех алжирском народу који ме је подржавао од првог дана када сам дошао и који је увек веровао у мене. Заувек ћу памтити њихову добродошлицу. Одлазим поносан знајући да сам у потпуности испунио свој уговор за ове три године”, рекао је Халилхоџић.

С друге стране, Халилхоџић је рекао да појединим медијима, који су нападали и њега и његову породицу, то никада неће заборавити, нити опростити.

Алжирци су били једно од највећих изненађења на Светском првенству у Бразилу, а елиминисани су од Немачке у осмини финала са 2:1 после продужетака.

Фудбалери Алжира и Халилхоџић су у среду доживели херојску добродошлицу у Алжиру, а председник те земље лично је замолио искусног стручњака да остане.

Халилхоџић је истакао да га сада очекују нови изазови, а очекује се да ће ове недеље бити представљен као нови тренер Трабзонспора.

Као Халилхоџићев заменик помиње се Француз Кристијан Куркуф, и то већ неко време, пошто је босански стручњак пре неколико месеци најавио да неће продужити уговор после Светског првенства.

Коментари / 0

Оставите коментар