Vaha i zvanično napustio Alžirce

Selektor Alžira Vahid Halilhodžić u nedelju je potvrdio da napušta tu funkciju, uprkos molbi naroda, ali i predsednika te zemlje da ostane.

Fudbal 07.07.2014 | 11:31
Vaha i zvanično napustio Alžirce

Bosanski stručnjak je potvrdio da odlazi u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Fudbalke federacije Alžira i zahvalio se najvišim državnim zvaničnicima koji su ga, kako je rekao, duboko dodirnuli svojim rečima.

“Želim da se zahvalim svojim igračima i članovima stručnog štaba koji su mi pomogli u mojoj misiji. Želim da posvetim veliki uspeh alžirskom narodu koji me je podržavao od prvog dana kada sam došao i koji je uvek verovao u mene. Zauvek ću pamtiti njihovu dobrodošlicu. Odlazim ponosan znajući da sam u potpunosti ispunio svoj ugovor za ove tri godine”, rekao je Halilhodžić.

S druge strane, Halilhodžić je rekao da pojedinim medijima, koji su napadali i njega i njegovu porodicu, to nikada neće zaboraviti, niti oprostiti.

Alžirci su bili jedno od najvećih iznenađenja na Svetskom prvenstvu u Brazilu, a eliminisani su od Nemačke u osmini finala sa 2:1 posle produžetaka.

Fudbaleri Alžira i Halilhodžić su u sredu doživeli herojsku dobrodošlicu u Alžiru, a predsednik te zemlje lično je zamolio iskusnog stručnjaka da ostane.

Halilhodžić je istakao da ga sada očekuju novi izazovi, a očekuje se da će ove nedelje biti predstavljen kao novi trener Trabzonspora.

Kao Halilhodžićev zamenik pominje se Francuz Kristijan Kurkuf, i to već neko vreme, pošto je bosanski stručnjak pre nekoliko meseci najavio da neće produžiti ugovor posle Svetskog prvenstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar