Завршен попис у семберским селима уз Саву

Попис штете од поплава у Бијељини завршен је у седам најугроженијих села уз ријеку Саву гдје је пописано 1.400 домаћинстава у којима је вода ушла у стамбене објекте, саопштено је из градске управе.

Република Српска 07.07.2014 | 11:30
Завршен попис у семберским селима уз Саву

Попис је завршен у Остојићеву, Велином Селу, Броцу, Балатуну, Трњацима, Клису и Којчиновцу, гдје је и даље на снази ванредна ситуација.

Из градске управе је најављено да ће бити настављено обезбјеђивање хране за мјештане који не могу да је спремају у својим домаћинствима, као и за лица смјештена у колективним центрима.

У овим центрима још борави 58 лица, а њих 50 остаће у колективном смјештају дуже вријеме, јер су њихове куће срушене у поплави или су због оштећења потпуно неусловне за живот.

У саопштењу се наводи да су становништву Семберије које је погођено катастрофалним поплавама у мају најпотребнији контејнери за становање и лежајеви.

Комисије за попис штете од поплава у Бијељини данас ће пописивати домаћинства у насељима Љесковац, Пучиле, Патковача и Амајлије, а сутра почиње попис штете од поплава у Поповима.

Према подацима са прелиминарног пописа поплављених домаћинства, у Бијељини је вода ушла у више од 9.500 кућа, од чега је у око 6.000 домаћинстава поплављен простор за становање.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар