Završen popis u semberskim selima uz Savu

Popis štete od poplava u Bijeljini završen je u sedam najugroženijih sela uz rijeku Savu gdje je popisano 1.400 domaćinstava u kojima je voda ušla u stambene objekte, saopšteno je iz gradske uprave.

Republika Srpska 07.07.2014 | 11:30
Završen popis u semberskim selima uz Savu

Popis je završen u Ostojićevu, Velinom Selu, Brocu, Balatunu, Trnjacima, Klisu i Kojčinovcu, gdje je i dalje na snazi vanredna situacija.

Iz gradske uprave je najavljeno da će biti nastavljeno obezbjeđivanje hrane za mještane koji ne mogu da je spremaju u svojim domaćinstvima, kao i za lica smještena u kolektivnim centrima.

U ovim centrima još boravi 58 lica, a njih 50 ostaće u kolektivnom smještaju duže vrijeme, jer su njihove kuće srušene u poplavi ili su zbog oštećenja potpuno neuslovne za život.

U saopštenju se navodi da su stanovništvu Semberije koje je pogođeno katastrofalnim poplavama u maju najpotrebniji kontejneri za stanovanje i ležajevi.

Komisije za popis štete od poplava u Bijeljini danas će popisivati domaćinstva u naseljima Ljeskovac, Pučile, Patkovača i Amajlije, a sutra počinje popis štete od poplava u Popovima.

Prema podacima sa preliminarnog popisa poplavljenih domaćinstva, u Bijeljini je voda ušla u više od 9.500 kuća, od čega je u oko 6.000 domaćinstava poplavljen prostor za stanovanje.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar