Продаја аутобуских станица у огласима!

На купопродајном порталу Пик.ба, гдје може бити купљено готово све "од игле до авиона", вјеровали или не, нашле су се и двије аутобуске станице - у Дрвару и Козарској Дубици.

Босна и Херцеговина 07.07.2014 | 11:11
Продаја аутобуских станица у огласима!

Шокирало је ово становнике ова два града, који кажу да се тако нешто може видјети само у БиХ!

Док се власници тих објеката правдају и жале да им не полази за руком да их уновче, локално становништво се пита да ли је уопште могуће да су грађевине, које су деценијама дочекивале путнике, наједном овако, како кажу, "ниско пале".

Истина, и ми смо помислили да је ријеч о неумјесној шали некога ко је поставио ове необичне огласе, али су нас брзо разувјерили сами продавци станица.

"Продајем, јер ми та станица више није потребна", рекао је "Независним" Неђо Томазовић, власник Аутобуске станице у Дрвару.

На питање шта ће Дрварчани за станицу уколико јој будући власник буде промијенио намјену, Томазовић нам је рекао да њему нико није рекао, када ју је приватизовао, да то мора бити аутобуска станица.

"Ту има плац, ауто-праоница и аутобуска станица с локалом. Цијена је 150.000 марака. Има неких који су звали, нуде у замјену аутомобиле и штошта, али мене аутомобили не интересују", казао нам је Томазовић.

Када је ријеч о Аутобуској станици у Козарској Дубици, она је на продају у пакету, заједно са дубичким предузећем "Аутопревоз", чији већински власник Милорад Башић у огласу не види ништа спорно.

"Ми смо поставили тај оглас, али не продајемо само станицу, већ све у комплету, укључујући и станицу. Дакле, и када би се неко јавио да купи, не може бити продата само станица, има ту и комплетан сервис, технички преглед, хала за прање, четири канала, радна површина, 15 дунума земљишта и тако даље", истиче Башић.

Испричали смо Башићу да су Дубичани кивни због чињенице што је Аутобуска станица у њиховом граду, која постоји деценијама, стављена на добош, а он нам је одговорио да "нема везе", јер је он 95-одстотни власник.

Међутим, по свему судећи, тешко ће уновчити објекте.

"Нема заинтересованих, има три године како је продајемо и нико се није јавио", пожалио нам се Башић, који нам је још рекао да не зна да ли неко, ко купи ову имовину, може да промијени намјену аутобуске станице.

Али, према ријечима Мила Злојутра, начелника општине Козарска Дубица, његови суграђани не треба да страхују да ће остати без аутобуске станице, јер ће и будући власник морати да је користи у исте намјене, а што је одређено и Регулационим планом.

"Ако је продаја начин да се предузеће 'Аутопревоз' извуче из кризе, нећемо имати ништа против, јер ће нови инвеститор морати да поштује Регулациони план, а имаћемо бољу услугу за грађане", казао нам је Злојутро, који истиче да станица, која је саграђена седамдесетих година прошлог вијека, није у најбољем стању, али је употребљива за сврху за коју је намијењена.

Аида Старчевић, ПР и бренд менаџер портала Пик.ба, испричала нам је да су они само посредници између продавца и купца, и као огласник немају право да суспендују било који оглас ако није спорно власништво објекта који је на продају.

Али становници Дрвара и Козарске Дубице кивни су на садашње власнике објеката, јер након што су видјели садржаје ових несвакидашњих огласа, нису могли вјеровати властитим очима, питајући с како је могуће да станице буду продаване, како кажу, "као да је ријеч о бициклима".

Извор: Независне новине

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дубичанин

07.07.2014 09:53

СДС је уништио Дубицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кивни градјанин КД

08.07.2014 05:21

Горе поменути господин Басиц, који је како се овдје наводи власник 95% предузеца Аутопревоз, је цовјек који је за свог зивота промјенио висе странака. Медјутим никад није био цлан СДС-а, тако да претходни коментар нема везе с мозгом!

ОДГОВОРИТЕ