Манџукић или Негредо замена за Косту

Атлетико ускоро добија новог центарфора...

Фудбал 06.07.2014 | 14:46
Манџукић или Негредо замена за Косту

Од пре неколико дана Дијего Коста је и званично постао играч Челсија, а место првог нападача Атлетико Мадрида остало је упражњено.

После детаљних анализа и разговора са управом Јорганџија, Дијего Симеоне је као замену за најбољег стрелца у прошлој сезони навео свега два имена - Марија Манџукића и Алвара Негреда.

А, према писању мадридског листа Ас, клуб са Висенте Калдерона би нову ведету могао да добије у наредних 48 сати.

За сада први фаворит Чола Симеонеа је центарфор Манчестер Ситија, који је и сам изразио жељу да се врати на Пиринејско полуострво и обуче црвено-бели дрес првака Шпаније. Чак је и спреман да пристане на смањење годишњих примања како би се што пре опростио од Ситија и задужио опрему Атлетика. Негредова тренутна плата је 4.500.000 евра на годишњем нивоу, а дебитантска сезона у Премијер лиги прошла је солидно - 23 поготка у 48 утакмица, али од тога свега само девет у првенству, на чему му многи замерају.

У овом тренутку познато је да Сити тражи 30 милиона евра на име обештећења, док је Атлетико спреман да понуди десет милиона мање.

С друге стране, Марио Манџукић је у својој другој кампањи са минхенским Бајерном имао готово идентичан учинак као шпански колега - 48 утакмица и 26 постигнутих голова. Ипак, хрватски репрезентативац је доласком Роберта Левандовског практично изгубио сваку шансу да може да задржи место првог нападача баварског гиганта и зато жели промену.

Бајерн је знатно скромнији у потраживањима за свог расног стрелца - 18.000.000 европских новчаница, док са Манџукић не жели да игра за плату мању од четири милиона евра по сезони.

Оба играча су, према сазнањима Аса, спремна за преговоре са Атлетиком и сада је само питање кога ће Симеоне одабрати...

Коментари / 0

Оставите коментар