Mandžukić ili Negredo zamena za Kostu

Atletiko uskoro dobija novog centarfora...

Fudbal 06.07.2014 | 14:46
Mandžukić ili Negredo zamena za Kostu

Od pre nekoliko dana Dijego Kosta je i zvanično postao igrač Čelsija, a mesto prvog napadača Atletiko Madrida ostalo je upražnjeno.

Posle detaljnih analiza i razgovora sa upravom Jorgandžija, Dijego Simeone je kao zamenu za najboljeg strelca u prošloj sezoni naveo svega dva imena - Marija Mandžukića i Alvara Negreda.

A, prema pisanju madridskog lista As, klub sa Visente Kalderona bi novu vedetu mogao da dobije u narednih 48 sati.

Za sada prvi favorit Čola Simeonea je centarfor Mančester Sitija, koji je i sam izrazio želju da se vrati na Pirinejsko poluostrvo i obuče crveno-beli dres prvaka Španije. Čak je i spreman da pristane na smanjenje godišnjih primanja kako bi se što pre oprostio od Sitija i zadužio opremu Atletika. Negredova trenutna plata je 4.500.000 evra na godišnjem nivou, a debitantska sezona u Premijer ligi prošla je solidno - 23 pogotka u 48 utakmica, ali od toga svega samo devet u prvenstvu, na čemu mu mnogi zameraju.

U ovom trenutku poznato je da Siti traži 30 miliona evra na ime obeštećenja, dok je Atletiko spreman da ponudi deset miliona manje.

S druge strane, Mario Mandžukić je u svojoj drugoj kampanji sa minhenskim Bajernom imao gotovo identičan učinak kao španski kolega - 48 utakmica i 26 postignutih golova. Ipak, hrvatski reprezentativac je dolaskom Roberta Levandovskog praktično izgubio svaku šansu da može da zadrži mesto prvog napadača bavarskog giganta i zato želi promenu.

Bajern je znatno skromniji u potraživanjima za svog rasnog strelca - 18.000.000 evropskih novčanica, dok sa Mandžukić ne želi da igra za platu manju od četiri miliona evra po sezoni.

Oba igrača su, prema saznanjima Asa, spremna za pregovore sa Atletikom i sada je samo pitanje koga će Simeone odabrati...

Komentari / 0

Ostavite komentar