СП: БРА и АРГ 1. пут заједно у полуфиналу!

Предстојеће полуфинале Мундијала биће историјско - по први пут, у овој фази такмичења на једном Светском првенству нашли су се Аргентина и Бразил, а играће против Холандије и Немачке претпоследње мечеве.

Фудбал 06.07.2014 | 13:56
СП: БРА и АРГ 1. пут заједно у полуфиналу!

Никада се до сада није догодило да Аргентина и Бразил буду заједно полуфиналисти на једном Мундијалу, додуше, били су у четири најбоља тима 1978. када су "гаучоси" постали шампиони, али у другачијем формату такмичења.

Тада су победници друге групне фазе играли у финалу, другопласирани за треће место, и Аргентина је због боље гол разлике од Бразила играла за "Богињу" против Холандије, и славила са 3:1 после продужетака.

Сада ће Аргентина играти против Холандије за улазак у финале, дан после сусрета Бразила и Немачке. "Лале" су срушиле лошу традицију после четири мундијалска пораза након продужетака и пенала, савладавши Костарику, док је Аргентина голом Гонзала Игуаина поразила Белгију. То је за "гаучосе" прво полуфинале Мундијала после 1990. године, и са великим амбицијама улазе у завршницу, са жељом да на тлу ривалског Бразила дођу до "Златне богиње".

Како год, фаворити су оправдали улогу у осмини финала и четвртфиналу, сад следе два дана одмора и загонетки: европско, јужноамеричко финале, или окршај селекција са два континента у коначној борби за највећи фудбалски трофеј.

Коментари / 0

Оставите коментар