SP: BRA i ARG 1. put zajedno u polufinalu!

Predstojeće polufinale Mundijala biće istorijsko - po prvi put, u ovoj fazi takmičenja na jednom Svetskom prvenstvu našli su se Argentina i Brazil, a igraće protiv Holandije i Nemačke pretposlednje mečeve.

Fudbal 06.07.2014 | 13:56
SP: BRA i ARG 1. put zajedno u polufinalu!

Nikada se do sada nije dogodilo da Argentina i Brazil budu zajedno polufinalisti na jednom Mundijalu, doduše, bili su u četiri najbolja tima 1978. kada su "gaučosi" postali šampioni, ali u drugačijem formatu takmičenja.

Tada su pobednici druge grupne faze igrali u finalu, drugoplasirani za treće mesto, i Argentina je zbog bolje gol razlike od Brazila igrala za "Boginju" protiv Holandije, i slavila sa 3:1 posle produžetaka.

Sada će Argentina igrati protiv Holandije za ulazak u finale, dan posle susreta Brazila i Nemačke. "Lale" su srušile lošu tradiciju posle četiri mundijalska poraza nakon produžetaka i penala, savladavši Kostariku, dok je Argentina golom Gonzala Iguaina porazila Belgiju. To je za "gaučose" prvo polufinale Mundijala posle 1990. godine, i sa velikim ambicijama ulaze u završnicu, sa željom da na tlu rivalskog Brazila dođu do "Zlatne boginje".

Kako god, favoriti su opravdali ulogu u osmini finala i četvrtfinalu, sad slede dva dana odmora i zagonetki: evropsko, južnoameričko finale, ili okršaj selekcija sa dva kontinenta u konačnoj borbi za najveći fudbalski trofej.

Komentari / 0

Ostavite komentar