Шта су се договорили Иванић и Додик?

Младен Иванић показао је своје право лице - једино и искључиво му је стало до личне позиције, све остало га се не тиче.

Република Српска 06.07.2014 | 18:15
Шта су се договорили Иванић и Додик?

Иако му се странка распада, Иванић покушава уцјенама да се докопа подршке Савеза за промјене за позицију члана Предсједништва БиХ.

Након што је уочио да је СДС, највећа опозициона странка, намјерна да за обје предсједничке позиције
кандидује своје функционере, и да му не помажу ни уцјене да то спријечи, Иванић је, брже боље, отрчао код Милорада Додика и понудио му своје услуге.

Додик и Иванић састали су се два пута у последњих петнаестак дана и то у Палати Предсједника.

Иванић је на оба састанка дошао “тајно”, односно уведен је на споредни улаз.

Каква бламажа за политичара који себе сматра озбиљним кандидатом за члана Предсједништва БиХ! Чак и Миле Радишић, пресуђени криминалац, код Додика улази на главни улаз, а Иванић се, кријући, увлачи на задња врата.

Иванић је Додику понудио “комбинацију”, која угрубо изгледа овако: Иванић ће се кандидовати за члана Предсједништва БиХ, чиме ће, како сматра, умањити шансе кандидату Савеза да побиједи такмаца из
редова власти. Уз то, покушаће из Савеза издвојити још неке партије и ставити их у функцију режима.

Заузврат, Додик ће ПДП-у помоћи финансијски у кампањи, а након избора ући ће заједно у власт.

Док се то не деси, и једни и други ће фингирати да су политички непријатељи “да се Власи не досјете”.

Процјене унутар Режима су да би Иванић могао бити “већи Паповић и од Паповића”: прије четири године Странка за демократску Српску Драгана Калинића кандидовала је Рајка Паповића за члана Предсједништва БиХ.

Паповић је освојио три посто гласова и побиједио је Небојша Радмановић, а изгубио Младен Иванић.

Међутим, те процјене су врло врло лоше, јер Иванић, уколико се кандидује, никако не може на том нивоу угрозити побједу Савеза.

Иванић ће доживјети потпуни дебакл.

Ове шеме даље разигравају Иванићеве бањалучке јуноше, који се састају са представницима СНСД-а врло интензивно протеклих неколико дана.

Након састанака са Додиком, Иванић је покушао одвојити неке странке из Савеза нудећи им “нагодбу са Ђаволом”, али је експлицитно одбијен.

Док чека конкретизацију договора са Додиком, Иванић се и даље лажно представља као опозиционар.

“Актуелну власт у Републици Српској може  смијенити само јединствена опозиција. Из тог разлога и без обзира на комбинаторику око имена кандидата за члана Предсједништва БИХ из Републике Српске ПДП неће иступити из Савеза за промјене”, потврдио је новинарима након сједнице Главног  одбора ове странке Иванић.

Кукавичије јаје унутар Савеза није заборавило да каже да и даље игра опција да “ПДП има сама свог канидата за члана Предсједништва, а да се подржи кандидат Савеза за предсједника Републике Српске”, што је најшизофренија политичка издајничка варијанта виђена на овим просторима у последњих двадесет година.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

види види

06.07.2014 10:43

ДЕ САДА ОСТАНИ ПАМЕТАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

06.07.2014 10:52

Та "мрска" Босна и Херцеговина а јагме се за председниство и функције те "мрске" БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

06.07.2014 10:57

Мммм, за све Додок крив. Лично мислим да је једноставно ово ускогруђе Младена Иванића, који жели позицију за себе по сваку цијену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац рс

06.07.2014 10:58

Папак обицни знам га из социјалиста јос, купице га власт, јефтин је то играц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

100%

06.07.2014 10:59

СДС ПИТА МИНИСТРА У ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ РПСКЕ НЕДЕЉКА ЧУБРИЛОВИЋА Гдје је нестао авион Цесна Скy Српске? Васковицу, само ти мозес пронаци одговор, а само БН објавити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПДП Пале

06.07.2014 11:02

На твоју залост Васковицу све је вец договорено Савез иде јединствен и слозан. Нема разбијања и овај резим одлази. Ти настави писати измисљотине али договор је пао. СДС, ПДП, НДП и остали иду заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лазо

06.07.2014 11:09

Види, види па наравно да не мозес бити паметан ни ти, ни ови сви сто вјерују у овакве глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

06.07.2014 11:20

Ама он то само мало покушава да се копрца СДС-у, иако је већ пристао. Ништа више му Додик не може понудити од СДС-а, већ ето до последњег тренутка тестира Босића хоће ли овај попустити. Сви редом знају да ће баш у сред кампање да буду отворене Додикове афере, тако да вјерујем да је Иванић паметнији од овога што Васковић вели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нова Варос

06.07.2014 11:21

Највеци ударац за ПДП је одлазак Умицевица и прелазак у СНСД! Умицевиц ипак мора да мисли на велики број радника, а само као цлан СНСД-а мозете добити кредити од ИРБ-а. То је сва филозофија сто се тице тог трансфера. Ако ПДП буде имао свог кандидата за цлана председнидтва опозиција мозе изгубити само ту функцију, да не мислите како би то био тотални пораз опозиције. ПДП без обзира подрзава кандидата опозиције за председника Републике Српске, а опет могу заједно после направити скупстинску вецину и формирати владу као и вецину у скупстини БиХ. Није то бас толико страсно како мисле ови из СНСД-а! Без обзира ја лицно мислим да би било доста боље да ПДП нема свог кандидата цисто да не би збунили гласаце. Моје мисљење: Босиц или Мициц за председника Републике Српске, а Тадиц или Саровиц за Председниство!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Л€појка

06.07.2014 11:22

Ако је ово тачно онда је сваки коментар сувишан, Васковићу дај ти то још једном провјери? @виви види Сви они у једну тикву писају, друг мој, то је све голи лопов до лопова, јагме се за функције. Додик на БиХ дрвље и камење, па пусти онда другим странкама позиције у тој БиХ, е то не може. Лик је на три отрцане фразе на власти већ 9 година, то су:референдум-и отцјепљење и Република Српска је политички и економски стабилна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

06.07.2014 11:35

МЛАДЕН ИВАНИЦ ЈЕ СТАРИ ИЗВИЂАЧ ОДРЕДА "22. АПРИЛ" БАЊАЛУКА И ОБИЦНА ПОЛИТИЦКА МАХАЛУСА КОЈА ЈЕ КАО ИЗВИЂАЧ БИЛА БИРАНА У СОЦИЈАЛИСТИЧКО ПРЕДСЈЕДНИСТВО БИХ ПРИЈЕ РАТА. КАКАВ ТАДА, ТАКАВ И ДАНАС. МАХАЛУСА ОСТАЈЕ МАХАЛУСА. ДОБРО ЈЕ СВЕ ОВО ЈЕР СЕ СВЕ ДЕСИЛО ПРИЈЕ ИЗБОРА. ПРАВИ ПОТЕЗ СДС-А. ПАПАК СЕ САМ ОТКРО. НУЛТА СТОПА КОРУПЦИОНИРАНИХ ПОЛИТИЦАРА НА ЛИСТАМА ОПОЗИЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доста висе

06.07.2014 11:39

Има ли висе постеног политицара код нас? Свима им треба забранити политицки рад а младим и образованим дати прилику. Сигурно неце бити горе него сто је било са овим садасњим преварантима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

06.07.2014 11:43

Ове изборе добија СДС и СНС заједно са осталим мањим опозиционим партијама. ПДП је прошлост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борг

06.07.2014 12:15

Ово је Васковић писао у полубудном стању па се не зна шта је јава а шта сан. Иначе редовно читам његове текстове и увијек ме изнова одушеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

06.07.2014 12:37

Ово заиста није вријеме да се мисли о сопственим интересима већ да се дјелује да се побољша живот овог народа. Овакав договор је неприродан и није у интересу народа. Вријеме је за промјене

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

06.07.2014 12:38

Иванивиц ,то бице крокодилских лабрња ниста није бољи од Доде .Ниста му није свето и вазније од дубоке и удобне фотеље, и дебеле плате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

06.07.2014 12:38

Уколико је ово тачно, онда Савез за промјене треба прекинути сваку политичку сарадњу и евентуално договарање са Младеном Иванићем и ПДП-ом!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

06.07.2014 12:45

Никад не вјеруј бившем комунисти, а садашњем патриоти! Из било које странке да долази...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕЛЕ

06.07.2014 14:11

ШТА ЈЕ ЛИ ВАСКОВИЋ ЧУЧИ НА СПОРЕДНОМ УЛАЗУ ПА ВИДИ КО УЛАЗИ У ПАЛАТУ ПРЕДСЈЕДНИКА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

брана

06.07.2014 16:34

Па наравно Младене треца политицка партија а да ниста не добијес. Додик це ти дати свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

06.07.2014 18:42

Да ли си им то ти Васковицу дрзао свијецу па знас ста су се договарали и да ли су се уопсте договарали. Продјите се сдс-ових спекулација с циљем да компромитујете Иваница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поп

06.07.2014 20:03

Лупетас Васковићу, стварно те доста.а онај авион, није нестао,видјен је на аеродрому у Требињу,

ОДГОВОРИТЕ
Name

шкорпија

07.07.2014 05:44

Васковићу, брате, претјерујеш. Свака част СДС-у (али овом сад, без оног Сендића, Калинића и тих старих пр..ња) али ако можете сами против Додика нисте требали ни улазити у САВЕЗ. Врло добро знаш да Иванић неће прићи Додику, али збиља се трудиш да укинеш доста гласова ПДП-у. Не знам колико ће ти то успјети?!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

07.07.2014 06:33

САМО СРБИН НА СРБИНА НЕДАЈ БОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИМО ЗАТО НАМ И ЈЕСТЕ ОВАКО. ИСТРАЈ ГОСПОДИНЕ ИВАНИЋУ НИСУ ТИ НИ ДО КОЉЕНА НИ СНСД НИ СДС ЗАЈЕДНО.ЗНАМО МИ СРБИ ИЗ ДИЈАСПОРЕ ЗА ВАС И СВИ СМО УЗ ВАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

07.07.2014 13:36

политицари су увидјели да се танге масовно носе па стога могу много лаксе да нас трте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

професор

08.07.2014 08:00

Жао ми је што господин Васковић руши јединство у Савезу за промјене на начин да константно напада Иванића и измишља разне глупости.Овакво његово деструктивно и дефетистичко писање свега и свачега не иде у прилог борби опозиције против владајуће структуре.Или је Васковић на платном списку свих (осим ПДП-а) па овако пише или је имао неке личне сукобе са Иванићем, јер овакву мржњу према Иванићу немају ни његови политички противници.Сматрам да на овај начин Васковић највише помаже управо СНСД-у, а прича како се бори против њих.

ОДГОВОРИТЕ