Šta su se dogovorili Ivanić i Dodik?

Mladen Ivanić pokazao je svoje pravo lice - jedino i isključivo mu je stalo do lične pozicije, sve ostalo ga se ne tiče.

Republika Srpska 06.07.2014 | 18:15
Šta su se dogovorili Ivanić i Dodik?

Iako mu se stranka raspada, Ivanić pokušava ucjenama da se dokopa podrške Saveza za promjene za poziciju člana Predsjedništva BiH.

Nakon što je uočio da je SDS, najveća opoziciona stranka, namjerna da za obje predsjedničke pozicije
kandiduje svoje funkcionere, i da mu ne pomažu ni ucjene da to spriječi, Ivanić je, brže bolje, otrčao kod Milorada Dodika i ponudio mu svoje usluge.

Dodik i Ivanić sastali su se dva puta u poslednjih petnaestak dana i to u Palati Predsjednika.

Ivanić je na oba sastanka došao “tajno”, odnosno uveden je na sporedni ulaz.

Kakva blamaža za političara koji sebe smatra ozbiljnim kandidatom za člana Predsjedništva BiH! Čak i Mile Radišić, presuđeni kriminalac, kod Dodika ulazi na glavni ulaz, a Ivanić se, krijući, uvlači na zadnja vrata.

Ivanić je Dodiku ponudio “kombinaciju”, koja ugrubo izgleda ovako: Ivanić će se kandidovati za člana Predsjedništva BiH, čime će, kako smatra, umanjiti šanse kandidatu Saveza da pobijedi takmaca iz
redova vlasti. Uz to, pokušaće iz Saveza izdvojiti još neke partije i staviti ih u funkciju režima.

Zauzvrat, Dodik će PDP-u pomoći finansijski u kampanji, a nakon izbora ući će zajedno u vlast.

Dok se to ne desi, i jedni i drugi će fingirati da su politički neprijatelji “da se Vlasi ne dosjete”.

Procjene unutar Režima su da bi Ivanić mogao biti “veći Papović i od Papovića”: prije četiri godine Stranka za demokratsku Srpsku Dragana Kalinića kandidovala je Rajka Papovića za člana Predsjedništva BiH.

Papović je osvojio tri posto glasova i pobijedio je Nebojša Radmanović, a izgubio Mladen Ivanić.

Međutim, te procjene su vrlo vrlo loše, jer Ivanić, ukoliko se kandiduje, nikako ne može na tom nivou ugroziti pobjedu Saveza.

Ivanić će doživjeti potpuni debakl.

Ove šeme dalje razigravaju Ivanićeve banjalučke junoše, koji se sastaju sa predstavnicima SNSD-a vrlo intenzivno proteklih nekoliko dana.

Nakon sastanaka sa Dodikom, Ivanić je pokušao odvojiti neke stranke iz Saveza nudeći im “nagodbu sa Đavolom”, ali je eksplicitno odbijen.

Dok čeka konkretizaciju dogovora sa Dodikom, Ivanić se i dalje lažno predstavlja kao opozicionar.

“Aktuelnu vlast u Republici Srpskoj može  smijeniti samo jedinstvena opozicija. Iz tog razloga i bez obzira na kombinatoriku oko imena kandidata za člana Predsjedništva BIH iz Republike Srpske PDP neće istupiti iz Saveza za promjene”, potvrdio je novinarima nakon sjednice Glavnog  odbora ove stranke Ivanić.

Kukavičije jaje unutar Saveza nije zaboravilo da kaže da i dalje igra opcija da “PDP ima sama svog kanidata za člana Predsjedništva, a da se podrži kandidat Saveza za predsjednika Republike Srpske”, što je najšizofrenija politička izdajnička varijanta viđena na ovim prostorima u poslednjih dvadeset godina.

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 26

Ostavite komentar
Name

vidi vidi

06.07.2014 10:43

DE SADA OSTANI PAMETAN

ODGOVORITE
Name

blbl

06.07.2014 10:52

Ta "mrska" Bosna i Hercegovina a jagme se za predsednistvo i funkcije te "mrske" BiH.

ODGOVORITE
Name

Mladen

06.07.2014 10:57

Mmmm, za sve Dodok kriv. Lično mislim da je jednostavno ovo uskogruđe Mladena Ivanića, koji želi poziciju za sebe po svaku cijenu.

ODGOVORITE
Name

borac rs

06.07.2014 10:58

Papak obicni znam ga iz socijalista jos, kupice ga vlast, jeftin je to igrac.

ODGOVORITE
Name

100%

06.07.2014 10:59

SDS PITA MINISTRA U VLADI REPUBLIKE RPSKE NEDELJKA ČUBRILOVIĆA Gdje je nestao avion Cesna Sky Srpske? Vaskovicu, samo ti mozes pronaci odgovor, a samo BN objaviti.

ODGOVORITE
Name

PDP Pale

06.07.2014 11:02

Na tvoju zalost Vaskovicu sve je vec dogovoreno Savez ide jedinstven i slozan. Nema razbijanja i ovaj rezim odlazi. Ti nastavi pisati izmisljotine ali dogovor je pao. SDS, PDP, NDP i ostali idu zajedno.

ODGOVORITE
Name

lazo

06.07.2014 11:09

Vidi, vidi pa naravno da ne mozes biti pametan ni ti, ni ovi svi sto vjeruju u ovakve gluposti.

ODGOVORITE
Name

Misko

06.07.2014 11:20

Ama on to samo malo pokušava da se koprca SDS-u, iako je već pristao. Ništa više mu Dodik ne može ponuditi od SDS-a, već eto do poslednjeg trenutka testira Bosića hoće li ovaj popustiti. Svi redom znaju da će baš u sred kampanje da budu otvorene Dodikove afere, tako da vjerujem da je Ivanić pametniji od ovoga što Vasković veli.

ODGOVORITE
Name

Nova Varos

06.07.2014 11:21

Najveci udarac za PDP je odlazak Umicevica i prelazak u SNSD! Umicevic ipak mora da misli na veliki broj radnika, a samo kao clan SNSD-a mozete dobiti krediti od IRB-a. To je sva filozofija sto se tice tog transfera. Ako PDP bude imao svog kandidata za clana predsednidtva opozicija moze izgubiti samo tu funkciju, da ne mislite kako bi to bio totalni poraz opozicije. PDP bez obzira podrzava kandidata opozicije za predsednika Republike Srpske, a opet mogu zajedno posle napraviti skupstinsku vecinu i formirati vladu kao i vecinu u skupstini BiH. Nije to bas toliko strasno kako misle ovi iz SNSD-a! Bez obzira ja licno mislim da bi bilo dosta bolje da PDP nema svog kandidata cisto da ne bi zbunili glasace. Moje misljenje: Bosic ili Micic za predsednika Republike Srpske, a Tadic ili Sarovic za Predsednistvo!

ODGOVORITE
Name

L€pojka

06.07.2014 11:22

Ako je ovo tačno onda je svaki komentar suvišan, Vaskoviću daj ti to još jednom provjeri? @vivi vidi Svi oni u jednu tikvu pisaju, drug moj, to je sve goli lopov do lopova, jagme se za funkcije. Dodik na BiH drvlje i kamenje, pa pusti onda drugim strankama pozicije u toj BiH, e to ne može. Lik je na tri otrcane fraze na vlasti već 9 godina, to su:referendum-i otcjepljenje i Republika Srpska je politički i ekonomski stabilna.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

06.07.2014 11:35

MLADEN IVANIC JE STARI IZVIĐAČ ODREDA "22. APRIL" BANJALUKA I OBICNA POLITICKA MAHALUSA KOJA JE KAO IZVIĐAČ BILA BIRANA U SOCIJALISTIČKO PREDSJEDNISTVO BIH PRIJE RATA. KAKAV TADA, TAKAV I DANAS. MAHALUSA OSTAJE MAHALUSA. DOBRO JE SVE OVO JER SE SVE DESILO PRIJE IZBORA. PRAVI POTEZ SDS-A. PAPAK SE SAM OTKRO. NULTA STOPA KORUPCIONIRANIH POLITICARA NA LISTAMA OPOZICIJE.

ODGOVORITE
Name

Dosta vise

06.07.2014 11:39

Ima li vise postenog politicara kod nas? Svima im treba zabraniti politicki rad a mladim i obrazovanim dati priliku. Sigurno nece biti gore nego sto je bilo sa ovim sadasnjim prevarantima.

ODGOVORITE
Name

Ostoja

06.07.2014 11:43

Ove izbore dobija SDS i SNS zajedno sa ostalim manjim opozicionim partijama. PDP je prošlost.

ODGOVORITE
Name

borg

06.07.2014 12:15

Ovo je Vasković pisao u polubudnom stanju pa se ne zna šta je java a šta san. Inače redovno čitam njegove tekstove i uvijek me iznova oduševe.

ODGOVORITE
Name

Душан

06.07.2014 12:37

Ово заиста није вријеме да се мисли о сопственим интересима већ да се дјелује да се побољша живот овог народа. Овакав договор је неприродан и није у интересу народа. Вријеме је за промјене

ODGOVORITE
Name

xy

06.07.2014 12:38

Ivanivic ,to bice krokodilskih labrnja nista nije bolji od Dode .Nista mu nije sveto i vaznije od duboke i udobne fotelje, i debele plate.

ODGOVORITE
Name

xxl

06.07.2014 12:38

Ukoliko je ovo tačno, onda Savez za promjene treba prekinuti svaku političku saradnju i eventualno dogovaranje sa Mladenom Ivanićem i PDP-om!

ODGOVORITE
Name

sasars

06.07.2014 12:45

Nikad ne vjeruj bivšem komunisti, a sadašnjem patrioti! Iz bilo koje stranke da dolazi...

ODGOVORITE
Name

VELE

06.07.2014 14:11

ŠTA JE LI VASKOVIĆ ČUČI NA SPOREDNOM ULAZU PA VIDI KO ULAZI U PALATU PREDSJEDNIKA?

ODGOVORITE
Name

brana

06.07.2014 16:34

Pa naravno Mladene treca politicka partija a da nista ne dobijes. Dodik ce ti dati svaka cast.

ODGOVORITE
Name

Bole

06.07.2014 18:42

Da li si im to ti Vaskovicu drzao svijecu pa znas sta su se dogovarali i da li su se uopste dogovarali. Prodjite se sds-ovih spekulacija s ciljem da kompromitujete Ivanica.

ODGOVORITE
Name

pop

06.07.2014 20:03

Lupetas Vaskoviću, stvarno te dosta.a onaj avion, nije nestao,vidjen je na aerodromu u Trebinju,

ODGOVORITE
Name

škorpija

07.07.2014 05:44

Vaskoviću, brate, pretjeruješ. Svaka čast SDS-u (ali ovom sad, bez onog Sendića, Kalinića i tih starih pr..nja) ali ako možete sami protiv Dodika niste trebali ni ulaziti u SAVEZ. Vrlo dobro znaš da Ivanić neće prići Dodiku, ali zbilja se trudiš da ukineš dosta glasova PDP-u. Ne znam koliko će ti to uspjeti?!?

ODGOVORITE
Name

JA

07.07.2014 06:33

SAMO SRBIN NA SRBINA NEDAJ BOŽE DA SE SLOŽIMO ZATO NAM I JESTE OVAKO. ISTRAJ GOSPODINE IVANIĆU NISU TI NI DO KOLJENA NI SNSD NI SDS ZAJEDNO.ZNAMO MI SRBI IZ DIJASPORE ZA VAS I SVI SMO UZ VAS.

ODGOVORITE
Name

pero

07.07.2014 13:36

politicari su uvidjeli da se tange masovno nose pa stoga mogu mnogo lakse da nas trte.

ODGOVORITE
Name

profesor

08.07.2014 08:00

Žao mi je što gospodin Vasković ruši jedinstvo u Savezu za promjene na način da konstantno napada Ivanića i izmišlja razne gluposti.Ovakvo njegovo destruktivno i defetističko pisanje svega i svačega ne ide u prilog borbi opozicije protiv vladajuće strukture.Ili je Vasković na platnom spisku svih (osim PDP-a) pa ovako piše ili je imao neke lične sukobe sa Ivanićem, jer ovakvu mržnju prema Ivaniću nemaju ni njegovi politički protivnici.Smatram da na ovaj način Vasković najviše pomaže upravo SNSD-u, a priča kako se bori protiv njih.

ODGOVORITE