Аргентина у полуфиналу СП!

Фудбалери Аргентине пласирали су се у полуфинале Светског првенства, минималном победом над Белгијом.

Фудбал 05.07.2014 | 19:58
Аргентина у полуфиналу СП!

Меч у Бразилији решен је већ у осмом минуте када је Гонсало Игуаин сјајним волеј ударцем савладао Тибоа Куртоу.

У наставку меча исти играч је погодио пречку након сјајног соло продора, и то је било једино вредно пажње у мечу, у којем су "гаучоси" играли класични 'бункер' у другом полувремену. Аргентина је током меча остала без Анхела ди Марије, а није познато да ли ће бити спреман за полуфинале.

Аргентина ће у свом трећем полуфиналу на СП, првом од 1990. године, играти са бољим из дуела Холандије и Костарике који играју од 22х.

Иако уводни минути нису донели конкретан фудбал, већ у осмом Аргентина стиже до вођства. Гонсало Игуаин хвата волеј у казненом простору и лопту шаље у горњи леви уграо.

Био је то његов први гол за Аргентину након 528 минута, односно шест утакмица голгетерског поста за национални тим.

Уследила је борба екипа за превлас на средини терена, да би након пола сата игре Аргентина добила озбиљан ударац. Повредио се Анхел ди Марија који је морао да напусти терен.

У самом финишу полувремена коначно су екипе успеле да запрете једна другој, прво је Лионел Меси шутирао за мало изнад пречке из слободног ударца са ивице казненог, да би с друге стране Кевин Миралас са око 11 метара главом шутирао поред стативе.

У истом ритму настављено је и у другом делу, да би у десетом минуту Аргентина умало дуплирала вођство. Игуаин је сјајно предриблао капитена Белгије Венсана Компанија гурнувши му лопту кроз ноге, те излази сам на голмана, успева да пошаље лопту поред Куртое, али погађа само пречку.

Селектор Аргентине Алехандро Сабеља је потпуно затворио игру у последњих пола сата, уместо Игуаина је увео задњег везног Гага, те одлучио да се брани до последње секунде.

Коментари / 0

Оставите коментар