Печник раскинуо са Звездом!

Тужан сам, много сам заволео клуб, али другачије није могло. Можда се једном и вратим, рекао је Словенац који је седам дана чекао да му црвено-бели нађу ангажман.

Фудбал 05.07.2014 | 18:53
Печник раскинуо са Звездом!

И добра воља има своје границе, па је тако и Нејц Печник у петак одлучио да пресече и пошаље на „Маракану“ потписани раскид уговора. Словеначки репрезентативац је чекао седам дана да му челници Црвене звезде пронађу ангажман у иностранству, што је био његов гест вредан сваког поштовања, јер је пружио прилику клубу да заради обештећење. Печник то свакако није морао да ради, јер је због неисплаћених зарада већ имао право да захтева раскид на штету клуба.

- Послао сам раскид уговора у клуб, пошто је истекло недељу дана откако смо постигли договор да ми они пронађу клуб. Нико се није јавио с конкретном понудом и мени није преостало ништа друго. Жао ми је што је тако, али моја породица и каријера не могу да трпе, јул је већ почео, свуда се екипе формирају и морам себи да пронађем неко решење. Покушао сам да помогнем Звезди, а спреман сам и да опростим пола новца који ми клуб дугује - истакао је Печник у разговору за „Новости“.

Иако постоје сви услови за тужбу, Словенац неће да правним путем наплати дуг. Бар не за сада...

- То што је уговор раскинут не значи да ћу тужити клуб. Не желим да се растајемо на ружан начин, већ господски. За годину дана сам много заволео Црвену звезду и срце ми не да да одем на другачији начин. Тужан сам што се растајемо и желим да ми врата „Маракане“ заувек остану широм отворена. Ко зна, можда се једног дана и вратим - са сетом у гласу каже Печник.

Један од најбољих играча шампионског тима Црвене звезде посетиће екипу која данас стиже на припреме у Словенију и очекује да ће с челницима клуба постићи договор око динамике исплате заосталих зарада.

Коментари / 0

Оставите коментар