Pečnik raskinuo sa Zvezdom!

Tužan sam, mnogo sam zavoleo klub, ali drugačije nije moglo. Možda se jednom i vratim, rekao je Slovenac koji je sedam dana čekao da mu crveno-beli nađu angažman.

Fudbal 05.07.2014 | 18:53
Pečnik raskinuo sa Zvezdom!

I dobra volja ima svoje granice, pa je tako i Nejc Pečnik u petak odlučio da preseče i pošalje na „Marakanu“ potpisani raskid ugovora. Slovenački reprezentativac je čekao sedam dana da mu čelnici Crvene zvezde pronađu angažman u inostranstvu, što je bio njegov gest vredan svakog poštovanja, jer je pružio priliku klubu da zaradi obeštećenje. Pečnik to svakako nije morao da radi, jer je zbog neisplaćenih zarada već imao pravo da zahteva raskid na štetu kluba.

- Poslao sam raskid ugovora u klub, pošto je isteklo nedelju dana otkako smo postigli dogovor da mi oni pronađu klub. Niko se nije javio s konkretnom ponudom i meni nije preostalo ništa drugo. Žao mi je što je tako, ali moja porodica i karijera ne mogu da trpe, jul je već počeo, svuda se ekipe formiraju i moram sebi da pronađem neko rešenje. Pokušao sam da pomognem Zvezdi, a spreman sam i da oprostim pola novca koji mi klub duguje - istakao je Pečnik u razgovoru za „Novosti“.

Iako postoje svi uslovi za tužbu, Slovenac neće da pravnim putem naplati dug. Bar ne za sada...

- To što je ugovor raskinut ne znači da ću tužiti klub. Ne želim da se rastajemo na ružan način, već gospodski. Za godinu dana sam mnogo zavoleo Crvenu zvezdu i srce mi ne da da odem na drugačiji način. Tužan sam što se rastajemo i želim da mi vrata „Marakane“ zauvek ostanu širom otvorena. Ko zna, možda se jednog dana i vratim - sa setom u glasu kaže Pečnik.

Jedan od najboljih igrača šampionskog tima Crvene zvezde posetiće ekipu koja danas stiže na pripreme u Sloveniju i očekuje da će s čelnicima kluba postići dogovor oko dinamike isplate zaostalih zarada.

Komentari / 0

Ostavite komentar