Враћа се Виктор Троицки!

Српски тенисер се после годину дана суспензије враћа на терен, на турниру у Швајцарској 21. јула. "Осећам се никад боље, борићу се више него икад", поручује.

Тенис 05.07.2014 | 18:09
Враћа се Виктор Троицки!

Виктор Троицки је прошао голготу. Пре годину дана и њега и тениску јавност, поготово овдашњу, шокирала је одлука надлежних међународних тениских органа да га суспендују на 18 месеци, јер је на турниру у Монаку пропустио да после меча да крв на анализу.

Након што је уложио жалбу, казна му је смањена са 18 на 12 месеци. Али, казна је била врло ригорозна, није смео чак ни да долази на мечеве, па ни на финале Дејвис купа у Арени.

Време је да се Троицки врати на терен! То ће се догодити за 15-ак дана, на турниру у Швајцарској, у Гштаду, али ће морати и да се пробија кроз разне челенџере, које обично играју клинци, почетници и лоше рангирани тенисери.

Троицки креће од нуле!

"Узбуђено сам јако, не знам ни сам како да размишљам. Било ми је тешко, али најгоре је прошло. Осећам се као на новом почетку, крећем од нуле", рекао је Троицки у емисији "Вече са Иваном Ивановићем".

Упитан у каквој је форми, одговорио је духовито, у свом стилу:

"И мене занима у каквој сам форми (смех)", рекао је и наставио: "Физички се никад нисам осећао боље. Играм ОК, али видећемо како ће бити на мечевима, са врхунским играчима. Можда ће ми требати више турнира и мечева да уђем у 'фазон'. Имам баш велику жељу".

Када буде играо у Гштаду, Троицки ће на АТП листи имати нула поена. Дакле, заиста креће од нуле. Такав је систем "ренкинга", односно бодовања. Када му је изречена суспензија био је између 30. и 40. места.

Занимљиво, за поједине турнире је морао да тражи, или, грубо речено, да моли да игра. У Умагу су га одбили... Зато ће и морати да пристане на челенџере.

"Челенџере нисам играо од 2009. године, последњи сам баш играо у Београду. Има ту квалитетних играча жељних доказивања".

Троицки је објаснио шта се, заправо, догодило у Монаку, када је уследила једногоипогодишња суспензија, преиначена на једногодишњу.

"После меча првог кола био сам изабран да дам крв и урин. Осећао сам се тог дана баш лоше. Отишао сам у просторију предвиђену за тестове, где су били лекарка и њен асистент. Урин сам дао без проблема, а лекарку сам питао да ли је могуће да одложим давање крви, јер се нисам осећао добро. И она је видела да сам блед и рекла ми је да нема проблема и да могу да дам крв сутрадан. Сутрадан сам дао и крв и сви налази су били негативни", рекао је Троицки и наставио:

"Међутим, седам дана касније састала се та комисија, која је анализирала цео догађај и констатовала је да сам прекршио правилник. У одлуци пише да је лекарка лоше урадила свој посао, да је морала да ми узме крв и да ми није дала добре инструкције, а да је моја грешка што сам је послушао. Такав је правилник. После су га мењали због мене, јер сам ја био први такав случај у тенису".

Упитан да ли му се накупио бес, одговорио је: "Уффф, како није! Даћу све од себе, борићу се више него пре".

Каже да му је у почетлку било веома тешко, пре свега психички, али да су му најближи највише помогли. И девојка Софија.

"Ууу, не сумњам да ти је она помогла", пецнуо је Ивановић Троицког, што је изазвало смех у студију.

Цео разговор је био проткан пошалицама. Тако је Ивановић подсетио на шале које је испаљивао претходних месеци на рачун Троицког. Једна од њих је била у вези са називом авиона Ер Србија.

"Авион Ер Србија носи име Новака Ђоковића, а онај покварени у хангару ће се звати по Виктору Троицком".

Троицки је у студију аплаудирао на овај фазон, смејао се, али није остао дужан водитељу. У договору са Ивановићевим сарадницима, снимио је фору на рачун Ивановића када су уговарали гостовање у емисији. Причали су телефоном.

"Је ли, ко ти оно беше, гостовао недавно у емисији, онај певач..?", питао је Троицки Ивановића.

Ивановић је одговорио: "Хари Мата Хари".

Троицки га је сачекао на пенал: "Носим те на к***".

Био је занимљив и део разговора о сујеверју код тенисера.

Троицки је рекао да је сваки тенисер сујеверан и да има неке своје ритуале.

"Ја, на пример, не газим линије између поена, онда увек узимам шест лоптица пре сервиса, па онда... увек се туширам у истој туш кабини", рекао је Троицки.

Ивановић га је питао у чему је фора са тим гледањем лоптица пре сервиса. Да ли тенисерима то нешто значи или је тек онако? Како одлучите које лоптице нећете?

"Ма, то је већ нека наша болест... Рецимо, ја гледам да је што мање чупава", одговорио је Троицки, што је изазвало општи смех. Конотација је јасна.

Упитан против ког тенисера најмање воли да игра, Троицки је одговорио да је то Француз Жил Симон, кога никад није победио.

"Симон ми је ноћна мора. Све стиже, све убацује... јако је неугодан. Има и анегдота у вези са њим. Кад смо играли финале Дејвис купа против Француске, гледали смо да ли ће њихов селектор да изабере Лодру или Симона. Тад је Симон био боље рангиран, а Јанко (Типсаревић) и ја никад нисмо победили Симона, чак мислим да му Јанко никад није узео ни сет. Али, одлучили су да играју са Лодром. И зато ја држим слику селектора Француске Гија Форжеа изнад кревета".

Коментари / 0

Оставите коментар